Activem ''el Google de les ajudes europees'

Activem ''el Google de les ajudes europees'
18 de Juliol de 2018

La Diputació de Castelló ha activat ja l'Observatori Europeu de Finançament, una innovadora eina que a manera de gran buscador permet seleccionar, filtrar i reunir tots els fons europeus de financiació, de forma personalitzada a empreses, ajuntaments, fundacions, universitats i la resta d'entitats de la província de Castelló

18 de juliol de 2018. La Diputació de Castelló ha activat ja l'Observatori Europeu de Finançament, una innovadora eina que a manera de gran buscador permet seleccionar, filtrar i reunir tots els fons europeus de financiació, de forma personalitzada a empreses, ajuntaments, fundacions, universitats i la resta d'entitats de la província de Castelló. Es tracta d'un gran buscador que el Govern provincial ha creat des de Partenàlia com a gran aposta per l'acostament dels recursos de la Unió Europea a la generació de noves oportunitats de desenrotllament a la província de Castelló.

El vicepresident primer i diputat de Relacions Internacionals, Vicent Sales, ha explicat que “es tracta d'una revolucionària eina de navegació útil que permet buscar, filtrar i reunir tots els fons europeus de finançament de forma personalitzada a les circumstàncies de cada empresa, ajuntament o entitat. És el Google de les ajudes europees per a facilitar el procés de finançament de forma senzilla, intuïtiva i amb assessorament expert inclòs. Amb servei 24 hores i set dies a la setmana. Es tracta de no deixar escapar cap oportunitat, ni un dels recursos que Europa disposa per a les nostres empreses, pobles i ciutadania i de rendibilitzar al màxim cada inversió”.

El servei, ja disponible, requereix d'una subscripció gratuïta en la qual la persona usuària aporta les característiques tècniques, econòmiques i de personal que delimitaran la seua busca per a personalitzar-la al 100%. A partir d'aqueix moment, rebrà notificacions i alertes de les convocatòries que es corresponen amb els seus interessos i capacitats. A partir d'avui estarà disponible en la pàgina web oficial del Centre Europe Direct Castelló el model de sol·licitud d'adhesió https://europedirectcs.dipcas.es/es/publicacions/public/

“En un primer moment, quan sentim parlar de finançament i ajudes europees ens pot resultar un procés complex i llunyà, i que aqueixos fons no estan pensats per al nostre ajuntament, empresa o associació. Aquesta desinformació provoca que moltes vegades renunciem a ells o ni tan sols intentem demanar-los. I amb aquest Observatori pretenem evitar precisament això, perquè des del Govern provincial no estem disposats a deixar escapar les oportunitats que se'ns presenten”, ha assegurat Sales.

Amb aquest nou servei, el Govern provincial pretén que Castelló aprofite totes les oportunitats que ens brinda la UE amb les seues moltes convocatòries d'ajudes en matèria de desenrotllament rural, emprenedoria, sostenibilitat, innovació i projectes de cooperació d'empreses.

Oficina Europe Direct, la més ambiciosa aposta per acostar Europa a Castelló

Amb aquesta nova plataforma online, el Govern provincial amplia la seua labor europeista amb els serveis informatius que ja ofereix a través de l'oficina Europe Direct com a finestra directa d'informació a tots els recursos que genera la Unió Europea. Cal tindre en compte que la creació d'aquesta nova oficina d'informació oficial de la UE acosta la província amb un canal directe de comunicació a tota la informació, la política i la gestió de la Unió Europea.

És per això que el president Moliner l'ha qualificat com “l'aposta més ambiciosa d'aquest Govern provincial per acostar Europa a Castelló i Castelló a Europa”.

Cal recordar que l'oficina s'ubica en l'edifici de Noves Dependències de la Diputació, en l'avinguda de la Vall d'Uixó de la capital de la Plana.

Una eina amb grans prestacions per a Castelló

El que ofereix aquesta nova eina informàtica és una única base de dades d'oportunitats de finançament, incloent-hi busques de socis, amb tota la informació estructurada i clara de les convocatòria i dels programes europeus.

L'Observatori és una eina innovadora que, a manera de gran buscador amb cinc criteris, permet seleccionar, filtrar i reunir tots els fons europeus de finançament en matèria de desenrotllament rural, emprenedoria, sostenibilitat, innovació i projectes de cooperació d'empreses. Els cinc criteris són el tipus d'entitat, el programa de finançament, els sectors d'interés, el rang de dates de les convocatòries i el rang de pressupostos. Amb tota aquesta informació el buscador pot presentar de forma automàtica la informació adaptada a les necessitats d'empreses, ajuntaments, fundacions, universitats i la resta d'entitats de la província.

Es tracta, per tant, d'una eina que permet la possibilitat no sols d'escanejar els fons existents a nivell europeu, sinó també de trobar fons particulars que coincidesquen amb els requisits específics i característiques d'un determinat projecte, ja que inclou a simple vista tota la informació rellevant dels dits projectes com són el resum del projecte, el pressupost màxim del programa, el pressupost mínim i màxim de cada projecte, i el percentatge d'incentiu.

Així, basat en el perfil i les característiques que s'introduesquen en l'observatori, s'enviarà directament i de forma automàtica una newsletter al correu electrònic privat del subscriptor quan hi haja convocatòries que concorden amb les necessitats i els requeriments seleccionats en el perfil.