101 pobles de la província es beneficien del servei de depuració d’aigües de la Diputació de Castelló

101 pobles de la província es beneficien del servei de depuració d’aigües de la Diputació de Castelló
22 de Març de 2021

El tractament d’aigües residuals evita en un any el vessament de quasi 5.000 tones de matèria contaminant al medi ambient

La Diputació de Castelló ha facilitat al llarg de 2020 el servei de tractament d’aigües residuals a més de 67.500 habitants d’un total de 101 municipis de menys de 5.000 veïns. El funcionament continuat de les EDAR que gestiona l’ens supramunicipal durant aquest període ha evitat que s’aboquen més de 4.800 tones de substàncies contaminants al medi.

El diputat de sostenibilitat, Ignasi Garcia, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l’Aigua, ha insistit que l'accés a aigua neta és un dret humà reconegut per les Nacions Unides, recollit també als Objectius de Desenvolupament Sostenible del Mil·lenni i, en aquesta línia, ha subratllat que «el compromís de la nostra Diputació amb els ODS és ferm».

Per això, ha recordat que l’objectiu del govern provincial en aquesta legislatura és connectar tots els nuclis poblacionals, així com els disseminats, a la xarxa de sanejament d'aigües amb la intenció de protegir les reserves hídriques que s’acumulen als aqüífers i que suposen un 70% del total a tot el País Valencià. «El procés de tractament de les aigües negres resulta imprescindible per mantenir la salubritat de l’aigua subterrània, que tanta falta ens fa per assegurar l'abastiment continu a la població, especialment en moments de sequera i en el context actual de canvi climàtic».

Durant l’any 2021 es preveu posar en marxa quatre noves estacions depuradores a la província de Castelló, concretament en Matet, Pavías, l’Alforí i El Ballestar.