Àrea Benestar Social

Diputada de Benestar Social e Igualtat: Marisa Torla Barrachina

Des de Benestar Social apostem per les persones dels col·lectius més fràgils de la societat. Treballem per a aconseguir una major inserció laboral de persones amb discapacitat i en risc d'exclusió social, treballem en projectes que fomenten una societat més igualitària, més solidària i més justa.

El nostre objectiu són les persones i per elles treballem dia a dia des de la proximitat i la proximitat en multitud d'iniciatives i programes socials, fruit de l'aposta de la institució que presideix Marta Barrachina Mateu per l'àrea social.

Pla Estratègic de Voluntariat a la Província de Castelló

Pla Estratègic de Voluntariat a la Província de Castelló

Guia de Bones Pràctiques dels Serveis Socials de la província de Castelló 2023

Guia de Bones Pràctiques dels Serveis Socials de la província de Castelló 2023

Pla Estratègic de Serveis Socials de la Diputació de Castelló 2023- 2026

Pla Estratègic de Serveis Socials de la Diputació de Castelló 2023- 2026

Estudi sobre benestar psicològic de les persones majors i la soledat no desitjada Diputació de Castelló

Estudi sobre benestar psicològic de les persones majors i la soledat no desitjada Diputació de Castelló

Usa las teclas izquierda y derecha para navegar entre pestañas.

El contracte programa és un conveni pluriennal que se signa entre la Diputació de Castelló i els ens locals (Ajuntaments i Mancomunitats), i pel qual l'Administració local finança la contractació dels equips de professionals i la prestació de programes dels serveis socials d'atenció primària.

El seu ús, que ve regulat pel Decret 38/2020, de 20 de març, del Consell, de coordinació i finançament de l'atenció primària de serveis socials, és preceptiu per part de l'Administració de la Generalitat i les Diputacions provincials com a instrument per a regular el finançament en els municipis i mancomunitats per a la prestació de serveis socials.

Exercici 2023Exercici 2022
Des del departament de Benestar Social posem en marxa una sèrie d'ajudes relacionades amb tots els sectors i estaments socials, amb la finalitat de donar compliment a les competències que en aquesta matèria té la Diputació de Castelló.
La Teleassistència Domiciliària és un servei d'atenció  integral i gratuït, que té com a objectiu ajudar en els casos de soledat no desitjada i  d'acompanyament als nostres majors de la província de Castelló. Les persones majors tenen el dret a romandre en les seues llars, ja que aquestes són les seues arrels, i  aquest servei ho fa possible assegurant-los, tant a ells com als seus familiars, un acompanyament, seguiment pròxim i protecció integral.

Aquest servei funciona a través d'un línia telefònica i un polsador portàtil a casa del majors que podran utilitzar en cas d'emergència les 24 hores del dia els 365 dies a l'any, però va més enllà d'emergències sanitàries. El centre d'Atenció tindrà comunicacions periòdiques amb les persones majors, tindrà un control de cites sanitàries així com qualsevol comunicació que l'usuari vulga tindre amb professionals especialitzats en les matèries sociosanitàries com a psicològiques.

A aquest servei podran sol·licitar-ho totes les persones empadronades a la província de Castelló (excepte Castelló capital) a través dels Servei Socials de Base de cada municipi.

Información de la solicitud de TELEASISTENCIA

Per a la formalització de la sol·licitud d'assignació del servei hauran d'acudir a l'Equip de Serveis Socials de Bases de la seua localitat.

Poden sol·licitar informació sobre les característiques i requisits d'accés al servei en el Servei de Benestar Social de la Diputació Provincial de Castelló. Tel. 964359683. E-mail: smeseguer@dipcas.es


I. PRESENTACIÓ.

La Llei 3/2019, de 18 de febrer, de la Generalitat, de serveis socials inclusius de la Comunitat Valenciana, arreplega en l'art. 30 que les diputacions provincials oferiran l'assistència tècnica i econòmica i la supervisió que garantesca als ajuntaments, especialment als de menor població, capacitat econòmica i/o de gestió, l'exercici de les seues competències en matèria de serveis socials. Així mateix arreplega l'esmentada llei que les diputacions provincials s'encarregaran de la supervisió de casos, formació, assistència tècnica i orientació de les persones professionals del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials del seu àmbit de referència.

La Xarxa d'Innovació i Qualitat Social, és un dels instruments principals que té la Diputació Provincial de Castelló per a oferir aquesta assistència tècnica, formació i orientació a les persones professionals del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, i respon a la perfecció a la voluntat d'establir instruments formals de cooperació entre els ajuntaments de la província i els seus serveis socials municipals i mancomunitats, la Conselleria de Benestar Social i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

La finalitat principal de la Xarxa és treballar en comú per a millorar les condicions d'intervenció, els mètodes i recursos i, conseqüentment, la qualitat de l'atenció dels serveis socials als ciutadans i a les ciutadanes de la província de Castelló.

II. ENTITATS INTEGRANTS DE LA XARXA:

 • Diputació de Castelló
 • Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives
 • UJI
 • Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP)
 • IVAFIQ
 • Laboratori de Serveis Socials

III. ESTRUCTURA DE LA XARXA:

 • CONSELL RECTOR
 • COMITÉ DE DIRECCIÓ
 • COMISSIÓ TÈCNICA PERMANENT
 • SECRETARIA TÈCNICA
 • COMISSIONS DE TREBALL:
  • PREVENCIÓ I INTERVENCIÓ AMB FAMÍLIES
  • PROMOCIÓ DE L'AUTONOMIA
  • INCLUSIÓ SOCIAL I ACCIÓ COMUNITÀRIA
  • IGUALTAT
  • SERVEIS SOCIALS RURALS

IV. MEMÒRIA ANY 2022

V. PLA D'ACCIÓ DE 2023

VI. I GUIA DE BONES PRÀCTIQUES DELS SERVEIS SOCIALS DE LA PROVÍNCIA DE CASTELLÓ

VII. I PLA ESTRATÈGIC DELS SERVEIS SOCIALS DE LA DIPUTACIÓ DE CASTELLÓ 2023-2026

CONCURS MICRORELATS PERSONES MAJORS

​​

 • 2022
  • Amb motiu de la commemoració del 200 aniversari de la Diputació de Castelló s'ha convocat, des de l'àrea de benestar social, l'II Concurs de Microrelats Diputació de Castelló. El concurs va dirigit a persones majors de 60 anys residents a la província de Castelló.
  • La temàtica girarà entorn de la commemoració del 200 aniversari de la Diputació de Castelló. Ens agradaria conéixer la visió i perspectiva que tenen els nostres majors sobre l'entitat, el seu treball, la seua vinculació personal i emocional amb ella durant tot aquest temps així com l'evolució percebuda en les seues diferents etapes.

  • BASES
  • El 17 de març de 2022 va tindre lloc el lliurament de premis de l'II Concurs de Microrelats Diputació de Castelló en el saló de recepcions del palau provincial.
  • Agrair la  participació i implicació de les persones majors de 60 anys que han presentat  uns magnífics treballs, a més, enaltir l'enorme afecte que han mostrat cap a la nostra institució.
  • Enhorabona als premiats!!

  • JURADO QUALIFICADOR I PREMIATS DE L'II CONCURS DE MICRORELATS DIPUTACIÓ DE CASTELLÓ
  • FOTOS II CONCURS DE MICRORELATS DIPUTACIÓ DE CASTELLÓ

Prefectura de l'Àrea de Benestar SocialTelèfonCorreu electrònic
Fco. Javier Blay Fornás964359527fjblay@dipcas.esTècnic Mitjà Inserció Social
Belén Tomás Ordóñez964 35 93 75btomas@dipcas.esTècnic Mitjà de Gestió
Encarna Biosca Ferrero964 35 96 69ebiosca@dipcas.es
Iván Vidal García 964 35 96 50ividal@dipcas.es
Sara García Tirado  964 359 366 sara.garcia@dipcas.es
Rocío de la Cinta Ruiz Rodríguez  964 359 404 rcruiz@dipcas.es
Sergio Gimeno Simó964 35 95 38 sgimeno@dipcas.esPersonal tècnic en Intervenció Soci-educativa
Amparo Cruz Flor964 35 96 47acruz@dipcas.es
Toni Escoin Reula964 35 93 98aescoin@dipcas.es
Sol Meseguer Linares964 35 96 83smeseguer@dipcas.esAuxiliars administratius
Maria Ángeles Albaro Sancho964 35 94 17maalbaro@dipcas.es
Jose Carmelo Sarralde Edo964 35 99 87jcsarralde@dipcas.es
Mª Carmen Chiva Ejarque 964 359 378 mchiva@dipcas.es
Silvia Martí Ballester 96435 95 63silviamarti@dipcas.es
Bárbara Ferrer Ramia964 35 93 83bferrer@dipcas.esAuxiliars teleajuda
Ivan Perez Reigada964 35 93 21ivanperez@dipcas.es
Florentina Codorean964 35 93 12fcodorean@dipcas.es
Pablo Daniel Claverias Casamayor964 35 98 84pdclaverias@dipcas.es


LOCALITZACIÓ

Plaça de les Aulas, 7
12001, Castellón de la Plana
Telf.: 964 35 96 00
​Mail: sugerencias@dipcas.es
CIF P-1200000-F