Logo de la Diputación de Castellón

Vehicle Elèctric

PLA VEHICLE ELÈCTRIC DIPUTACIÓ DE CASTELLÓ

La Diputació Provincial ha posat en marxa un pla per a la introducció d'una xarxa provincial de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics com a eina per a fomentar el desenvolupament econòmic i social, a més de ser fonamental per a millorar la sostenibilitat urbana i la reducció d'emissions.


Objectiu

La xarxa de punts de recàrrega de la Diputació de Castelló té com a objectiu la instal·lació d'un total de vint punts que cobrisquen tot el territori per a la seua vertebració i dinamització social i econòmica al mateix temps que s'aconsegueix una mobilitat més sostenible i reduir les emissions de CO₂


La premissa dels 20 km

La xarxa s'estén per tota la província gràcies al fet que s'han seleccionat els municipis atesa la premissa d'instal·lar un nou punt de recàrrega a partir dels 20 km de distància.


Elecció dels municipis

Els criteris de valoració utilitzats per a identificar als municipis beneficiaris han sigut: la població (més valorat com més xicotet), ser municipi turístic, pertànyer a qualsevol de les rutes turístiques impulsades per la Diputació de Castelló (ruta del sabor, ruta del tremp, castelló arqueològic, etc.), tindre festes d'interés turístic, la seua oferta d'allotjament i restauració i ser municipis amb parc natural en el seu terme municipal.


Recàrrega semiràpida

A diferència de les recàrregues ràpides, més pròpies de les estacions de servei, que permeten carregar en pocs minuts, els punts de recàrrega semiràpida realitzen les càrregues en al voltant de dues hores, temps que es pot emprar per a visitar el municipi, menjar en un restaurant o fer unes compres, dinamitzant així l'economia local.


La imatge

La idea de xarxa la potenciem amb una imatge homogènia que identifique clarament els punts de recàrrega amb la Diputació de Castelló. També el projecte tindrà el seu propi logo que no sols s'usarà en els punts de recàrrega sinó també en els documents i altre material que poguera generar-se.