Tornar
Exposició: "Pulso almado, voz lignaria"

Exposició: "Pulso almado, voz lignaria"

Artista: Marcelo Díaz

Dates: del 18 de gener al 9 de març de 2024

Horaris: de dilluns a dissabte: 10.00 a 14.00 h i de 17.00 a 21.00 h Diumenges i festius tancat

Visites (guiades) participatives: tots els dijous a les 19.00 hores (25 de gener, 1, 8, 15, 22 i 29 de febrer)

Recitals poètics tots els dimecres a les 19.00 hores (24 i 31 de gener, 7, 14, 21 i 28 de febrer

Marcelo Díaz, reconegut artista la trajectòria del qual es va forjar des de primerenca edat, fonamenta la seua labor i expressió artística en dos pilars que han sigut fonamentals en el seu desenvolupament, exploració i evolució a través de treball constant i introspecció.

En primera instància, destaca el component emocional que impulsa la seua creativitat, una idea que sorgeix de la trobada amb el més enllà del gestual, de la matèria i la forma. Aquest sentiment arrelat en la poesia, que troba tant en el seu interior com en la societat que l'envolta, s'erigeix com la força primordial que dona origen a la seua expressió artística. Aquesta poesia precedeix al poema i l'escultura conformant una unitat expressiva única en cadascuna de les seues obres.

El segon fonament és l'acurada elecció de materials, sent la fusta el component essencial en la seua obra, encara que també incorpora uns altres com a formigó, gres, ferro, bronze i vidre. La fusta, amb les seues diverses qualitats lignarias, com ara color, vetes, nusos, corts i posicions, es converteix en l'element expressiu fonamental. Més de 80 tipus de fustes diferents s'entrellacen en les seues creacions, transformant aquest material en alguna cosa més que una forma modelada; es converteix en un mitjà que naturalment expressa i enriqueix el contingut conceptual de l'obra. La tècnica de talla constructiva es revela com la clau per a harmonitzar i construir, on els elements tallats per separat convergeixen per a donar vida a l'obra completa.

L'exposició de Marcelo es caracteritza pel seu enfocament multisensorial i participatiu. Es convida al públic a submergir-se en diverses experiències, com la possibilitat de portar amb si els poemes impresos corresponents a les escultures. També es permet el contacte físic amb algunes escultures, una experiència cautelosa però plaent. Una taula d'olors exhibeix les diferents fustes utilitzades, oferint una experiència olfactòria única. Destaca el Lignarión, un xilòfon no afinat construït amb les fustes utilitzades en les seues escultures, que pot ser percudit. Aquestes experiències, juntament amb unes altres que només es realitzaran durant un itinerari participatiu amb la presència de l'artista, prometen enriquir la comprensió de l'obra de Marcelo Díaz.

  • Castelló de la Plana
    Espai Cultural Obert Les Aules (Plaça Les Aules, 1, 12001, Castelló)

    Del 18 de Gener de 2024 al 9 de Març de 2024