Corporació

MARÍA FAJARDO FRANCH

MARÍA FAJARDO FRANCH

Portaveu adjunt/a

Compromís
Diputat/da pel partit judicial CASTELLON
Sóc Maria Fajardo i Franch, veïna de Vila-real amb arrels suerenques.

FORMACIÓ

Com a Treballadora Social, he cursat el grau de Treball Social en la menció de família, infància i adolescència en la Universitat de València. Màster en Direcció de centres de Serveis Socials de la Universitat Miguel de Cervantes, així com formació de postgrau en Gènere i Polítiques d'Igualtat de la Universitat de València i de Treball Social Sanitari per la Universitat Oberta de Catalunya. A més, també he cursat la formació per a ser acreditada com a Perit Judicial i Valoradora de la Dependència, ambdós en el Col·legi Oficial de Treball Social de València, on participe activament en la Comissió d'Igualtat i Gènere i del grup d'Intervenció Social en Emergències recentment en tasca d'acreditació per l'IVASPE.

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL

Actualment sóc diputada provincial per Compromís i exercisc de portaveu del Grup Municipal Compromís a l'Ajuntament de Vila-real.

La meua formació i la meua trajectòria professional ha estat vinculada principalment a l'àmbit social com a Treballadora Social Sanitària: he treballat a diversos centres de la xarxa valenciana de Salut Mental arreu del nostre territori, Riba-roja, Torrent, Ador i Favara per finalment tindre el meu lloc a La Pobla de Vallbona on em trobe actualment d'excedència per càrrec públic des de finals de 2021. A banda de l'exercici professional, també he realitzat tasques investigadores amb publicació en la Revista Internacional de Treball Social i Benestar AZARBE.

En un altre àmbit de coses, m’interessa molt l’àmbit de la sociolingüística tant a nivell professional com personal, i per això he estat organitzadora de l'Escola d'Hivern de Sociologia de la Universitat de València i col·laboradora del Servei de Política Lingüística de la mateixa universitat, així com de la Xarxa Vives Universitats on he realitzat diverses activitats envers la sociolingüística i llengües minoritàries i també forme part de diverses entitats d'aquest caire.