Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Vila-real contra l'assetjament escolar

Vila-real contra l'assetjament escolar

28 d'abril. La Diputació ha estés aquest matí la seua tolerància zero contra l'assetjament escolar a mig miler d'alumnes dels centres educatius de Vila-real. A través de la iniciativa educativa 'Res serà igual', el Govern provincial ha convertit la Caixa Rural de la localitat en una nova parada de la seua campanya provincial de conscienciació ciutadana per a convertir Castelló en una terra lliure d'assetjament escolar.

Per a això, l'Administració provincial ha programat una jornada de sensibilització amb el visionat de la TV-Movie per a “focalitzar el problema de la violència en les aules, connectar amb els joves en un llenguatge que és atractiu per a ells i fer-los entendre la magnitud del problema de l'assetjament escolar i com el silenci no és la solució quan es presencien actituds violentes”.

Junt amb el creador i director del migmetratge, Víctor Antolí, la diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, no ha volgut perdre's una nova cita dins del calendari de promoció de 'Res serà igual' per a aprofitar el seu “valor educatiu i sensibilitzar a través de la gran pantalla els estudiants castellonencs enfront de la necessitat de combatre l'assetjament escolar i que tots ens convertim en agents contra la violència en els nostres centres educatius”.

Cal destacar que les persones assistents a la projecció també han pogut interactuar amb els actors i actrius de la TV-Movie José Farnos, Cristià Peña, Laura López, Anna Martín i Aitana Sánchez per a conéixer de primera mà les vivències del rodatge.

Acte Dia Internacional contra l'Assetjament Escolar

La jornada de Vila-real serà l'antesala de la “gran festa contra l'assetjament escolar” organitzada per la Diputació dimarts que ve, amb motiu del Dia Mundial contra el Bullying. Més d'un miler d'estudiants castellonenc es donaran cita en la plaça de les Aules a partir de les 13.00 hores per a participar en una campanya en positiu de sensibilització que “ambiciona sumar recursos per a eradicar la violència dels centres educatius de la província”.

Un acte que es convertirà en el punt àlgid d'una campanya que ha arrancat en els centres educatius gràcies a la bona acollida que ha tingut la campanya entre el professorat provincial. Així, la campanya està centrada en el personatge d'Alexandra que és la protagonista d'aquesta història de ficció, la qual pateix assetjament escolar a causa del seu canvi de sexe.

Per a aconseguir involucrar el jovent, tots els assistents hauran de comportar una carta de suport que hauran treballat prèviament en l'aula. A través d'aquesta activitat es podrà tractar de forma innovadora l'assetjament escolar “i obrir els ulls als nostres joves de la importància de lluitar contra les actituds violentes”.

Cal destacar que l'acte tindrà la presència de dues persones influents per al sector juvenil i que es troben actualment molt involucrades en aquesta causa, com són el youtuber Alex Brooking '@Stoneismynamee' i el raper Arkano '@smootharkano, guanyador internacional de la 'Batalla de Galls' de Redbull.