Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Presentem el Pla provincial 'Juguem tots'

Presentem el Pla provincial 'Juguem tots'

13 de juliol de 2018. La Diputació de Castelló fomenta la igualtat d'oportunitats entre tots els xiquets i xiquetes de la província a través del Pla provincial de parcs inclusius 'Juguem tots'. El Govern provincial impulsa així la millora de la qualitat de vida dels xiquets i xiquetes castellonencs amb discapacitat i ja són 49 municipis els que han instal·lat 65 dispositius lúdics accessibles en els seus parcs afavorint que tots els xiquets i xiquetes independentment de les seues capacitats físiques puguen jugar i divertir-se a qualsevol municipi de Castelló.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha presentat junt amb el president de Cocemfe, Carlos Laguna, aquesta ambiciosa iniciativa que té la seua continuïtat des de 2017 i que pretén convertir la província en un espai més just i inclusiu.

“Volem consolidar una província més justa i inclusiva de la què sentir-nos més orgullosos, de cap a cap del territori castellonenc. Una província on tots tinguem cabuda i comptem amb les mateixes oportunitats. Sabem que encara queda molt per fer però de la mà dels ajuntaments i d'associacions valentes i reivindicatives com la que lidera Carlos Laguna, ho aconseguirem”.

En aqueix sentit, el president ha posat en valor l'abast d'aquest pla provincial que s'ha implementat ja en municipis de totes les zones de la província. “No hi ha comarca de la província que s'haja quedat desatesa, i l'objectiu és continuar ampliant els punts en noves convocatòries, per a tots els ajuntaments que ho sol·liciten, per a ajudar a millorar la qualitat de vida de tothom amb discapacitat i consolidar una província inclusiva de què sentir-nos més orgullosos”.

Per la seua banda, el president de Cocemfe, Carlos Laguna, ha assegurat que “aquesta iniciativa és tot un encert per a garantir que tots els xiquets i xiquetes puguen divertir-se en els parcs, convertint-los en espais inclusius. Un efecte beneficiós que no sols reverteix en el benefici del xiquet o xiqueta, sinó psicològicament també en el de la seua família”.

65 unitats ja distribuïdes

Amb el Pla d'engrunsadores adaptades, la Diputació de Castelló ha procedit ja a la distribució d'un total de 65 unitats d'equipament lúdic accessible que es correspon amb 25 unitats d'engrunsadora accessible de dues places; 20 unitats d'engrunsadora niu accessible i 20 unitats més de passarel·la de cadira de rodes.