Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Parcs infantils accessibles

Parcs infantils accessibles

16 d'abril. La Diputació destinarà enguany 100.000 euros per a convertir en accessibles els parcs infantils dels municipis de la província amb menys de 10.000 habitants. El Govern provincial ha aprovat la memòria relativa a l'execució del programa 'Engrunsadores adaptades' perquè els ajuntaments castellonencs amb menys recursos puguen adaptar aquestos espais públics per a menors amb mobilitat reduïda.

La diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha destacat que aquesta mesura té per objecte el “que tots els xiquets i xiquetes de Castelló puguen gaudir dels parcs lúdics, sense importar quines siguen les seues capacitats físiques. Volem normalitzar al màxim el dia a dia d'aquestos menuts amb alguna discapacitat i que aquest recurs dotacional acoste aquesta realitat a la resta de xiquets i xiquetes”.

És per això que Vicente-Ruiz ha subratllat que “amb la incorporació dels dits equipaments lúdics s'efectuarà la transformació dels parcs infantils convertint-los en un lloc accessible i inclusiu en el que els xiquets i xiquetes es puguen divertir junts, sense diferències i normalitzant les diferents capacitats”.

La diputada d'Acció Social ha explicat que per a l'elecció dels municipis, s'articularan actuacions preliminars enfocades a conéixer la ubicació i previsió de mesures complementàries assumides pels ajuntaments beneficiaris, la voluntat d'adhesió al programa i la presència a la localitat de persones usuàries potencials.

Més de vuit milions d'euros per als col·lectius més vulnerables

Vicente-Ruiz ha destacat que aquesta inversió s'engloba dins dels més de vuit milions d'euros que el Govern provincial destinarà enguany en benefici dels col·lectius més vulnerables de la província. Així, junt amb els 100.000 euros per a la instal·lació d'engrunsadores adaptades, la Diputació destinarà per exemple 313.500 euros per a l'atenció a les persones majors, 243.000 euros per a materialitzar la Teleajuda domiciliària o més de 240.000 euros extra per a estendre el servei d'unitats respira fins a arribar als 55 municipis.

“L'objectiu és clar. Igualar les oportunitats a tota la província, amb especial atenció al món rural castellonenc, i que cap habitant de la província es quede arrere. Únicament aconseguirem construir una millor província en què viure si ho fem tothom de la mà”, ha incidit la diputada provincial.