Moliner: “És necessària una nova ordenació del territori contra els incendis forestals”

Moliner: “És necessària una nova ordenació del territori contra els incendis forestals”
3 d'Octubre de 2018

“És necessària una nova ordenació del territori per a la lluita eficient contra els incendis forestals”. Així de contundent s'ha mostrat el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, en la clausura del I Congrés Internacional de Riscos i Emergències (CIRE), amb el què la Diputació i el Consorci Provincial de Bombers han portat a Castelló el millor coneixement internacional d'emergències.

3 d'octubre de 2018. “És necessària una nova ordenació del territori per a la lluita eficient contra els incendis forestals”. Així de contundent s'ha mostrat el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, en la clausura del I Congrés Internacional de Riscos i Emergències (CIRE), amb el què la Diputació i el Consorci Provincial de Bombers han portat a Castelló el millor coneixement internacional d'emergències. El president ha compartit així el criteri expressat pel cap de la Secció Forestal del Consorci Provincial de Bombers de Castelló, Fernando Kindelan, en la seua ponència 'Desafiament i propostes operatives per als grans incendis d'interfície' i ha invitat “les administracions competents a tindre-ho en compte per a evitar grans desgràcies”.

La col·laboració de la Universitat Jaume I i la Fundació Mapfre ha fet possible aquest congrés que ha convertit la província de Castelló en l'epicentre mundial de l'estudi d'emergències durant els tres dies de la seua celebració. Així, Moliner ha agraït les persones ponents que “hàgeu convertit aquest primer congrés en un fòrum de referència a nivell mundial en riscos, prevenció i emergència. Hem tingut la sort de poder escoltar els millors professionals i experts del moment, vinguts d'Europa i Amèrica”.

Moliner ha assegurat adreçant-se a tots el personal tècnic que ha participat en el congrés que “mai em cansaré d'agrair el vostre heroic treball i d'admirar els vostres valors que són exemple per a tota una societat. Gràcies per cuidar sempre dels nostres pobles i la nostra gent”.

Cal assenyalar que en el seu objectiu de posicionar la província com a territori referent en l'estudi d'emergències, la Diputació ha propiciat que totes les ponències del CIRE hagen sigut retransmeses via streaming en directe perquè qualsevol professional o persona interessada en l'estudi de les emergències poguera seguir-les. Amb això, s'ha multiplicat la visibilitat de la província com a territori referent en aquesta matèria en acollir la primera edició d'aquest congrés.

Cal tindre en compte que la qualitat organitzativa i l'atractiu programa que presenta el CIRE han estat claus en l'espectacular acollida que ha tingut l'esdeveniment que ha superat totes les previsions i completat amb escreix les 500 places previstes.

Una jornada amb els incendis forestals com a protagonistes

La tercera jornada del CIRE ha centrat l'estudi i la reflexió de les ponències d'experts entorn dels incendis forestals. La ponència de Raúl Bustos, president de la Junta Nacional de Bombers de Xile, ha donat detall de l'actuació en el gran incendi de Valparaíso en 2014. El Tinent Coronel Gilles Virgili ha explicat les claus dels incendis forestals en la regió mediterrània i el cas concret de Montpeller.

Una visió que ha completat amb gran èxit el cap de la Secció Forestal del Consorci Provincial de Bombers, Fernando Kindelán, amb l'experiència castellonenca en feroços incendis d'interfície urbana, posant de manifest que “les actuals condicions de la muntanya a la província obliguen a modificar les dinàmiques d'actuació”.