Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Moliner reforça el seu compromís amb l'agricultura i ramaderia

14 de Febrer de 2019
Moliner reforça el seu compromís amb l'agricultura i ramaderia
El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha reafirmat la seua implicació amb el sector primari provincial en la primera trobada de treball que ha mantingut aquest matí amb el nou secretari general de la Unió de Llauradors i Ramaders, Carles Peris

14 de febrer de 2019. El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha reafirmat la seua implicació amb el sector primari provincial en la primera trobada de treball que ha mantingut aquest matí amb el nou secretari general de la Unió de Llauradors i Ramaders, Carles Peris. Ambdós han avaluat el sector ramader i agrícola provincial, especialment en el que té a veure amb les explotacions agrícoles i ramaderes de l'interior, per al què han consensuat la creació d'una taula de treball que concrete els principis de millora, consolidació i creació d'aquest tipus d'explotacions majoritàriament ubicades a l'interior provincial.

D'aquesta manera, tal com ha explicat el president Moliner després de la reunió, “sumem esforços a l'hora de posar a disposició dels professionals d'aquest sector crucial per a la província els millors recursos a l'hora d'obtindre el major rendiment possible al seu treball i sacrifici diari. El sector primari és clau per al creixement econòmic i laboral de Castelló, també per al desenvolupament d'un món rural castellonenc que té en ell una de les seues principals fonts d'ingressos”.

Cal tindre en compte que el Govern provincial destinarà enguany una inversió de 80.000 euros adreçada a recolzar les accions formatives, d'informació, promoció i defensa dels interessos generals de les persones professionals del sector agrícola i ramader organitzades per la Unió de Llauradors i Ramaders.

“Sempre estarem al costat de totes aquelles iniciatives i polítiques que generen més i millors oportunitats per al sector de l'agricultura i ramaderia castellonencs. Som una institució que defén el nostre camp i la nostra ramaderia perquè forma part de la nostra identitat i ningú entendria aquesta província sense el seu camp ni sense aquells productes que, a través de la ramaderia, donen sabor al millor rebost de la Mediterrània”, ha assenyalat Moliner.

Consolidació d'oportunitats a l'interior de la província

La suma d'esforços de la Diputació junt amb la Unió de Llauradors a favor de les explotacions agrícoles i ramaderes de l'interior de la província de Castelló s'adreça precisament a consolidar més oportunitats en el medi rural.

Tant és així que el treball que ara s'inicia en la taula anunciada per Moliner i Peris és el de buscar un marc legal que faça viable la reducció de tramitació burocràtica per a aquest tipus d'explotacions, així com perseguir una adaptació normativa que siga menys restrictiva en termes mediambientals perquè aqueixes condicions s'adapten a la realitat del sector agrícola i ramader de la província.