Moliner obri interlocució directa amb el comissari europeu

Moliner obri interlocució directa amb el comissari europeu
26 d'Abril de 2019

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha aconseguit obrir interlocució directa amb la Unió Europea per a introduir la singularitat del sector ceràmic

26 d'abril de 2019. El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha aconseguit obrir interlocució directa amb la Unió Europea per a introduir la singularitat del sector ceràmic en la normativa que en un futur pròxim regule el model energètic perquè aquesta no comporte la deslocalització d'empreses i l'augment del desocupació a la província. Amb això, el president castellonenc ha marcat una fita en la defensa dels interessos de la província en obrir a través de la reunió amb el comissari europeu d'acció pel clima i l'energia, Miguel Arias Cañete, un canal d'interlocució directa que ajude a traslladar a la Unió Europea de forma àgil i eficaç les “terribles conseqüències econòmiques que comportaria per a l'economia de la província de Castelló el fre a la cogeneració energètica”.

És per això que Moliner ha explicat que “un sector com el ceràmic que produeix a Castelló però ven en totes les parts del món necessita de cara al futur poder continuar sent competitiu. En un moment en què les decisions cada vegada es prenen més en clau global costa a penes ‘un clic’ canviar el punt de producció i deslocalitzar, perdent amb això llocs de treball i la quantitat de riquesa que el sector ceràmic li crea a la província. Per això és fonamental que ara, en aquest mes en què la Unió Europea prendrà decisions respecte de les polítiques energètiques de cada un dels països, podem fer veure l'important que és que aqueixes mesures vagen en el sentit d'abaratir els costos energètics perquè puguem continuar sent competitius a Castelló”.

Moliner ha subratllat que “la cogeneració és una via per a abaratir els costos energètics per a moltes empreses de Castelló i, amb això, contribuir a continuar produint ceràmica a la nostra terra i no deslocalitzant-se a llocs on els costos energètics puguen ser menors”.

És precisament el moment tan oportú en què es produeixen aquestes gestions del president provincial el que li poden sumar major valor, ja que el que ara es debat afectarà en els pròxims anys la indústria castellonenca. Així, Europa ha de definir en els pròxims mesos un informe en què determine la seua estratègia de futur quant al sector energètic després de les propostes ja remeses pels estats, en el cas d'Espanya a través de l'esborrany del Pla Nacional Integrat d'Energia i Clima (PNIEC) desenvolupat pel Ministeri per a la Transició Ecològica del Govern d'Espanya.

Defendre els interessos de Castelló a Europa

El caràcter europeista de Moliner en tota la seua trajectòria política al capdavant de la Diputació de Castelló li ha portat a mantindre constant la seua defensa dels interessos de la província de Castelló, també a la Unió Europea. Així, ja siga com a president al seu dia del principal lobby europeu de províncies, Partenàlia, i ara a través de l'oficina informativa Europe Direct Castelló, el president del Govern provincial manté obert de forma permanent un canal d'informació i comunicació amb les actuacions i directives europees que poden afectar d'alguna manera la província de Castelló.