Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Moliner: “La paralització de l'autovia se suma a la política de càstic del Govern"

5 de Febrer de 2019
Moliner: “La paralització de l'autovia se suma a la política de càstic del Govern"
El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha assegurat aquest matí que “la postura del Ministeri de paralitzar l'autovia interior amb l'excusa de liberalitzar l'autopista de peatge és un argument més dins de la política de càstic a què el Govern central està sotmetent la província de Castelló”

5 de febrer de 2019. El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha assegurat aquest matí que “la postura del Ministeri de paralitzar l'autovia interior amb l'excusa de liberalitzar l'autopista de peatge és un argument més dins de la política de càstic a què el Govern central està sotmetent la província de Castelló”. Així s'ha pronunciat el president provincial després de conéixer la resposta del Ministeri de Foment a una pregunta presentada en el Congrés assegurant que “es replanteja” la necessitat de l'autovia A7 de Castelló.

Moliner ha explicat que “la província de Castelló és l'única de la Comunitat Valenciana que no està vertebrada per una autovia lliure de peatge que permeta el tràfic pesat més enllà del paper que fa, i que farà en un futur gratuïtament, l'autopista de peatge en el litoral. La nostra província no pot resignar-se a no comptar amb una infraestructura que és bàsica, que és pilar fonamental d'aqueix Corredor Mediterrani que ha de tindre la seua versió en ferrocarril, però també la seua versió en carretera per l'interior que permeta exportar els nostres productes i importar matèries primeres ”

Una exigència unànime de tota la corporació provincial

Cal tindre en compte que l'exigència al Govern d'Espanya perquè culmine l'autovia A7 fins al límit amb Tarragona és una exigència unànime de tots els grups polítics amb representació en la corporació provincial, tal com es va posar de manifest el passat 22 de gener quan tots per unanimitat van aprovar la moció presentada pel Grup Popular en aquest sentit.

A través d'aqueix text, la Diputació de Castelló va instar el Govern d'Espanya a culminar l'autovia A7 de Castelló fins al límit amb Tarragona, com una infraestructura estratègica per al desenvolupament de la província i que dóna resposta a les necessitats veïnals, econòmiques i turístiques de la gent de Castelló. A través d'aquest suport unànime, la Diputació va demanar al Govern que duga a terme de forma immediata la tramitació i el desenrotllament d'aquesta infraestructura inclosa en el Pla extraordinari d'inversió en carreteres iniciat per l'anterior Govern d'Espanya.

Cal tindre en compte que les actuacions previstes en el projecte de l'Autovia A-7 Castelló són els trams de la Vilanova d'Alcolea a les Coves de Vinromà, el de les Coves de Vinromà a la Salzadella i el de la Salzadella a Traiguera fins al límit amb la província de Tarragona.

Una infraestructura estratègica per al futur de la província

Cal tindre en compte que s'estima que serien 28.0000 vehicles els que transitarien diàriament per l'autovia de Castelló fins al límit amb Tarragona.

La reivindicació del Govern provincial pretén recuperar la prioritat d'execució d'aquesta important infraestructura que va quedar inclosa per l'anterior Govern d'Espanya en el Pla extraordinari d'inversió en carreteres que fins al canvi de Govern pretenia finalitzar en 2021 millorant o construint 25 grans corredors i actuant sobre més de 2.000 quilòmetres d'infraestructures viàries.