Moliner: “En política hi ha una altra forma de fer les coses"

Moliner: “En política hi ha una altra forma de fer les coses"
18 de Gener de 2019

“Avui vinc a contar-los que en política hi ha una altra forma de fer les coses, amb més gestió i menys gastos i impostos”

18 de gener de 2019. “Avui vinc a contar-los que en política hi ha una altra forma de fer les coses, amb més gestió i menys gastos i impostos”. Amb aqueixa premissa ha començat la seua intervenció en el Fórum Europa Tribuna Mediterrània el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, que ha analitzat davant de més de dos-cents representants de la societat de la Comunitat el seu model de gestió al capdavant del Govern provincial durant els últims set anys. El president provincial ha desgranat les claus del seu model d'èxit basat en l'eficiència en la gestió al capdavant de la Diputació assenyalant que “hem demostrat que és possible una altra forma de fer política allunyada del soroll. Enfront de la política de prejudicis ideològics hi ha una altra forma de fer política que beneficia la societat. Hem demostrat que és possible una altra forma de fer política, amb més llibertat, més inversió productiva, menys impostos i menys burocràcia”.


 

Eficiència, consens i transparència per a ser una Administració útil

En la seua intervenció, Moliner ha fixat tres eixos claus en la seua actuació al capdavant de la Diputació amb l'objectiu de consolidar aquesta Administració com una Administració útil a la província de Castelló: l'eficiència en el seu funcionament al servei de la província, el consens en la seua presa de decisions estratègiques per al desenvolupament de la província i la transparència en el retre comptes a la societat castellonenca.

“Hem demostrat que és possible una altra forma de fer política diferent de la de l'ecosistema que ens rodeja. Enfront de la política carregada de prejudicis ideològics, enfront de la política que pregunta a qui votes o en quina llengua cantes, enfront d'aqueixa política que vol fer-se xicoteta per a intentar tapar-li a la gent com és de gran el món, hi ha una altra forma d'entendre el lideratge polític i d'actuar des de l'Administració pública. Des de l'ambició, amb idees i buscant la universalitat. La millor manera de ser útil a una societat que és així: que és universal, ambiciosa, gran, i que té idees i fortalesa. Així que quan vostés pensen que la política només pot ser aqueix circ de reprotxes, en el què només s'anuncia com es va a gastar més diners públics dels seus impostos, sàpien que això pot no ser així, que es pot governar des de la gestió i des del consens per a ser útil a aquesta societat. I estic convençut que si així fóra a tota la societat ens aniria moltíssim millor”.

Són aquestes premisses estratègiques i constants en la gestió de Moliner com a president del Govern provincial les què, segons ha detallat, han permés fer de la Diputació una Administració solvent, multiplicant fins per cinc la seua capacitat inversora des de la seua arribada a la presidència i reduint a zero el deute de la Diputació amb els bancs, amb 55 milions d'euros que invertirà directament enguany als municipis de la província. També de consens, amb el 80% dels acords plenaris presos per unanimitat, i amb tres pressupostos de la legislatura amb vots de suport per part dels grups polítics en l'oposició.


 

Quant a la transparència en la forma de funcionament de la Diputació, com a element generador de confiança de la ciutadania, el president ha dit que “hem intentat que la governança acostara la gestió del Govern provincial a la ciutadania i als ajuntaments, mantenint la lleialtat com una màxima comuna en qualsevol relació institucional, amb la voluntat màxima d'obrir-nos a la ciutadania perquè sàpien cada pas de la nostra gestió diària”.


 

Tancament de cicle polític: Diputació útil per a una província protagonista

El president de la Diputació ha centrat en la utilitat el principal objectiu de l'eficient gestió del Govern provincial al servei d'una província protagonista.

“Un projecte que comencem a treballar amb les premissa de l'eficiència en la gestió, la disminució del pes de l'Administració per a donar-lo als nostres pobles i augmentar la capacitat inversora de la Diputació. L'objectiu era, des de la governança, ser més útils a la gent de Castelló en forma de més i millors serveis, noves infraestructures i multiplicant oportunitats, i avui demostrem que aqueixa forma de gestionar ha complit amb el seu objectiu. Que enfront del 30% de castellonencs que fa cinc anys reconeixien la utilitat de la Diputació avui són un 70%”.


 

Èxit de convocatòria

Si quelcom ha protagonitzat l'acollida de la conferència del president de la Diputació aquest matí en el Hotel Las Arenas de València ha sigut la notable convocatòria de personalitats que ha congregat. Diputats nacionals, autonòmics, presidents de les diputacions, tant de València com d'Alacant, i alcaldies de la província han conformat una nombrosa representació institucional amb polítics de distint signe que han donat bona mostra del tarannà del president Moliner.

La part empresarial ha vingut recolzada per distints líders empresarials com el mateix Federico Félix, el qual ha presentat el model de gestió del president Moliner com a “model que s'ha de seguir, del què em pareix extraordinari que haja reduït el deute amb els bancs a zero i el seu enorme compromís per a treballar contra la despoblació”.

El sector d'associacions i col·lectius socials també ha estat ben representat amb la participació de més d'una desena d'associacions, entre les què es trobaven l'Associació de Dones amb Discapacitat, representants sindicals, associacions de consumidors, col·lectius de voluntariats i entitats culturals, entre altres.