Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Moliner dóna suport a l'activitat del Clúster Energètic com a motor econòmic

Moliner dóna suport a l'activitat del Clúster Energètic com a motor econòmic
1 de Març de 2019

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, dóna suport a l'activitat del clúster energètic a la província com a motor dinamitzador de l'economia i bressol de la innovació en el territori

1 de març de 2019. El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, dóna suport a l'activitat del clúster energètic a la província com a motor dinamitzador de l'economia i bressol de la innovació en el territori. Moliner ha compartit una jornada de treball amb l'Associació Clúster d'Energia de la Comunitat Valenciana, adreçada a conéixer de prop no sols l'activitat que exerceixen les principals companyies sinó també les seues perspectives de futur sobretot quant a l'activitat en I+D'i com la de cooperació i expansió internacional.

El president ha posat de manifest la importància estratègica del clúster energètic per a aportar competitivitat al territori. “Sou la base perquè tot el teixit productiu que ens rodeja puga ser competitiu, perquè com a empreses prestadores de servei que sou és l'energia la que pot fer que un negoci siga o no siga rendible. A Castelló som especialment sensibles en aquest àmbit pel sector ceràmic que té depositades en la gestió de l'energia bona part de les seues expectatives. Per tant, estic davant del clúster que, sens dubte, pot ser en les pròximes dècades una base fonamental si volem que el teixit productiu que ens rodeja continue sent el més competitiu”.

És per això, segons el president que “l'Administració té un paper fonamental en la regulació i la normativa que deu necessàriament atendre a l'obertura i liberalització, generar infraestructures i poder treballar junts per a intentar que les solucions que presenteu arriben al territori. En aqueix sentit, la Diputació és una bona aliada perquè moltes de les solucions tecnològiques que plantegeu arriben al territori de forma capil·lar”.

Durant la trobada, en la què també ha participat el diputat provincial Iban Pauner i que s'ha celebrat en les instal·lacions de la central de cicle combinat d'Iberdrola a Castelló, les empreses que formen part del Clúster han presentat els seus projectes relacionats amb temes energètics, mediambientals i de ciutats intel·ligents a Javier Moliner .

Clúster d'Energia de la Comunitat Valenciana

El Clúster d'Energia de la Comunitat Valenciana és una associació sense ànim de lucre constituida en 2010 amb l'objecte de dinamitzar el sector de l'energia a la Comunitat i impulsada per les principals empreses del sector.

El Clúster compta amb empreses i organitzacions, de diferent grandària i naturalesa, que ofereixen serveis o productes en la cadena de valor de l'energia: generadores, operadores, comercialitzadores, enginyeries, instal·ladores, serveis informàtics i transversals, electrònica de potència, fabricants d'equips i components, instituts tecnològics, universitats i organismes de l'Administració pública amb responsabilitats en el camp de l'energia.

El principal objectiu del Clúster és el d'afavorir la innovació de les empreses del sector perquè millore la seua competitivitat, potenciant, per a això, aspectes fonamentals com ara la innovació, col·laboració, internacionalització, etc.

El Clúster potència la cooperació entre els diversos agents del sector i explota les sinergies de col·laboració entre les empreses, els instituts tecnològics, centres d'investigació i de formació, i els òrgans de l'Administració. Per a aconseguir-ho integra a gran varietat d'agents del sector: empreses, associacions empresarials, centres tecnològics, universitats, administracions públiques, entitats financeres i altres agents.

Aliada de la innovació a Castelló

El suport de Moliner a l'activitat del Clúster d'Energia es contextualitza al compromís del Govern provincial amb la innovació com a generadora de riquesa i millors oportunitats a la província. Aquest compromís per fer de la Diputació una administració aliada de la innovació a la província ha portat el Govern provincial a importants col·laboracions tant amb instituts tecnològics, la Universitat o sectors d'activitat com el turisme, la ceràmica o la gastronomia per tal de propiciar més valor al territori.

Però a més, durant aquests anys ha aconseguit fer de la innovació aplicada al propi funcionament de la Diputació, a través del seu Servei d'Innovació Pública, una Administració cada dia més útil i eficient per a les persones, una labor que li ha merescut importants reconeixements.

Nota: Llistat d'empreses i institucions associades al Clúster: http://www.clusterenergiacv.com/?cat=62