La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Moliner consolida la seua aposta per la innovació per a agilitzar el funcionament

Moliner consolida la seua aposta per la innovació per a agilitzar el funcionament
7 de Juny de 2019

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha consolidat aquests últims dies la seua aposta per aplicar al màxim la innovació en el funcionament diari de la institució provincial per a agilitzar-lo al servei de la província en cada un dels seus 135 municipis

7 de juny de 2019. El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha consolidat aquests últims dies la seua aposta per aplicar al màxim la innovació en el funcionament diari de la institució provincial per a agilitzar-lo al servei de la província en cada un dels seus 135 municipis. Així, el Govern provincial ha aconseguit posicionar la Diputació entre les institucions pioneres en l'aplicació de la innovació al seu funcionament amb fites com ara l'activació de la seu electrònica o les més recents innovacions amb el DipcasBot, conegut també com ‘el Siri provincial’, el Portal del Proveïdor, o l’eina Deman@ per a l'exercici del dret d'accés a la informació pública.

El president Moliner ha explicat que “ha estat una obsessió per a aquest Govern provincial introduir la innovació i la transparència com quelcom intrínsec, quelcom íntimament lligat al funcionament diari de la Diputació. Per a nosaltres la innovació significa eficàcia, servei, agilitat, estalvi de temps i de recursos, i aquests anys en la Diputació hem demostrat que una Administració moderna i útil és possible. Així, la innovació ha estat clau per a haver agilitzat la Diputació i fer-la més eficaç i útil al servei de la ciutadania”.

Innovació, un valor intrínsec al funcionament de la Diputació

Els últims avanços realitzats en aquest sentit vénen a consolidar el full de ruta marcada pel president Moliner en la Diputació a l'hora de fer de l'ètica pública i el Bon Govern un element indispensable d'una gestió més eficient que “ens ha permés incrementar la creació de valor públic i, per tant, per a millorar la relació de l'Administració amb tota la gent de Castelló”, ha indicat.

Cal destacar entre aquesta trajectòria iniciatives estratègiques per a fomentar la innovació pública en els últims quatre anys: l'activació del registre electrònic de la Diputació en 2015, la constitució i integració en el Fòrum Interprovincial d'Innovació, l'aprovació de l'Estratègia d'Innovació i Creació de Valor Públic de la Diputació en 2016, el Premi al Millor Pla d'Innovació atorgat a la Diputació pel CNIS en 2017, haver aconseguit ser finalistes dels Premis de Lideratge Digital 2018 de Cionet, l'aprovació del Pla de Reducció i Simplificació de Càrregues Administratives en 2018, la creació i celebració de tres edicions de les Jornades d'Innovació Pública Local: obertura institucional per al retre comptes, l'activació de l’eina Deman@ per a l'exercici del dret d'accés a la informació pública, la publicació de la guia ‘Innovació pública en l'àmbit local’, el DipcasBot i la creació del Portal del Proveïdor que des de principis d'enguany agilitza els tràmits i la relació amb els més de 3.000 proveïdors que té la Diputació.

.