Marta Barrachina complix amb la paraula donada de destinar recursos per a les persones que conviuen amb una malaltia rara

Marta Barrachina complix amb la paraula donada de destinar recursos per a les persones que conviuen amb una malaltia rara
28 de Febrer de 2024

La presidenta de la Diputació de Castelló destina 10.000 euros per al projecte de rehabilitació i promoció d'autonomia personal i vida independent que desenvolupa l'Associació de Malalties Minoritàries de la Comunitat Valenciana (Asemi).

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, complix amb la paraula donada d'arribar on uns altres no arriben i que els recursos de la institució provincial arriben als qui més ho necessiten. Fruit d'eixe compromís és el conveni de la Diputació de Castelló amb l'Associació de malalties minoritàries de la Comunitat Valenciana (Asemi).

A les portes del Dia Mundial de les Malalties Rares, que es commemora este dijous 29 de febrer, la primera presidenta de la Diputació de Castelló, al costat de la diputada de Benestar Social, Marisa Torlà, s'ha reunit amb representants d’Asemi per a abordar el conveni que ascendix a 10.000 euros i que es destinarà al projecte de rehabilitació i promoció d'autonomia personal i vida independent que desenvolupa l'entitat.

Com ha explicat la presidenta de la Diputació, “les polítiques socials són el pilar d'acció d'este equip de govern provincial i és impossible que avancem com a societat si no oferim els millors recursos disponibles al conjunt dels castellonencs”.

L'Associació de Malalties Minoritàries de la Comunitat Valenciana és una associació sense ànim de lucre que va nàixer a Castelló a l'octubre de 2015 amb l'objectiu de visibilitzar les malalties minoritàries així com oferir assessorament a les famílies. En Asemi atenen desenes de famílies amb algun membre amb una malaltia minoritària i compta amb professionals com a logopeda, terapeuta, fisioterapeuta o neuropsicòleg. Totes les activitats van encaminades a millorar la qualitat de vida i la independència d'estes persones. A més, realitza estudis de les necessitats físiques i cognitives de cadascuna de les persones i també oferix activitats com a xarrades, secunde escolar i orientació mèdica a les famílies.

La màxima representant de la institució provincial ha destacat el gran treball d’Asemi en favor de les persones amb malalties minoritàries i el suport prestat a les seues famílies i, en data de hui, és l'única associació de malalties poc freqüents de la província de Castelló que té un Centre de Neurorrehabilitació Integral on oferix diferents servicis terapèutics i rehabilitadors.

Quant a l'objectiu principal del projecte al qual es destinarà el conveni, és la promoció de l'autonomia personal de la població tant infantojuvenil i adulta com de la tercera edat amb o sense discapacitat física o motora, intel·lectual, sensorial i psíquica de Castelló a través d'un servici de rehabilitació i neurorrehabilitació integral que els ajude a millorar la seua qualitat de vida en la mesura que siga possible.

El conveni amb Asemi forma part de les accions plasmades en l'eix d'actuació del pressupost 2024 de la Diputació de Castelló que, sota el nom d'atenció directa a les persones, està dissenyat per a crear una base sòlida de benestar i progrés en la vida de les persones i té l'objectiu de generar igualtat real, efectiva i solucions, prioritzant el suport a les persones, col·lectius i associacions més necessitades de la província.

L'apartat destinat a donar solucions als qui més el necessiten compta amb una partida global d'un total de 8.296.033 euros i, a més de la subvenció directa amb Asemi, la Diputació Provincial de Castelló també inclou ajudes a altres col·lectius que fins ara no havien tingut la possibilitat de comptar amb ajuda directa per part de la Diputació. Exemples com Aecc (Associació Espanyola Contra el Càncer), Asolecas (Associació contra la Leucèmia de Castelló), Apnac (Associació de Pares de Persones amb Autisme de Castelló) o Smara (Associació Ajuda al Poble Sahrauí) són algunes de les entitats que en el 2024 si que rebran una subvenció directa.

La presidenta de la Diputació de Castelló ha remarcat que “som ací perquè els recursos de la Diputació estiguen destinats al que de veritat importa: atendre les necessitats i estar al costat dels municipis i del conjunt de la ciutadania”. “El primer és atendre l'urgent i per a nosaltres, els castellonencs són el primer”, ha finalitzat Marta Barrachina.