La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Martí destaca la ràpida resposta dels mitjans aeris del Consorci de Bombers enfront de les alertes

Martí destaca la ràpida resposta dels mitjans aeris del Consorci de Bombers enfront de les alertes
10 d'Octubre de 2019

El president de la Diputació ha visitat les tres bases existents a la província en les quals es troben els avions i helicòpters de la Generalitat que gestiona la Diputació a través del Consorci

El president de la Diputació, José Martí, ha visitat en la jornada de hui les tres bases amb recursos aeris per a l'extinció d'incendis que gestiona el Consorci Provincial de Bombers a la província de Castelló, situades a Tirig, l'Aeroport de Castelló i l'Aereoclub de Castelló. Ha estat acompanyat pel diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, i pel cap de la secció Forestal del Consorci, Fernando Kindalán.

El president Martí ha felicitat Fernando Kindelán, a tot l'equip que està a càrrec seu, a la Generalitat, als pilots dels avions i helicòpters i als integrants de les brigades forestals “per l'excepcional labor que realitzen per a mantindre viu el nostre bosc”. “És important”, ha dit, “que la ciutadania conega la gran labor que realitzen aquests treballadors públics, que quan es produeix una alerta, es posen en vol en tan sols 4 o 5 minuts per a arribar al més prompte possible al lloc en el qual es produeix el foc i poder atallar-lo”. Ha afegit que “aquesta celeritat és determinant perquè com m'ha dit un dels professionals amb els quals he parlat, al principi, tots els incendis són xicotets; per tant, actuar amb la màxima rapidesa és importantíssim”.  “És alguna cosa”, ha afegit, “que sabem bé tots els que som alcaldes de poble amb massa arbòria pròxima, que quan arriba l'estiu estem especialment preocupats”.

Segons ha informat el cap de la secció forestal del Consorci Provincial de Bombers, Fernando Kindelán, “els mitjans aeris de les bases de Tirig, l'Aeroport de Castelló i l'Areoclub de Castelló es mantenen actives tot l'any, amb major o menor concentració d'efectius, segons l'època i el grau de risc”. Són mitjans de la Generalitat Valenciana que gestiona el Consorci, “que s'incrementen quan es produeix un incendi de grans dimensions, perquè llavors arriben fins a Castelló vehicles aeris amb base en València i Alacant. També ocorre el contrari quan es produeix un incendi important en les altres dues províncies de la Comunitat”.

Kindelán ha explicat que “encara que enguany i l'anterior han sigut bons perquè no s'han registrat grans incendis, els mitjans aeris estan operatius tot l'any perquè si més no s'espera pot sorgir una crisi”. En aquests moments hi ha un helicòpter en la base de Tirig, un altre en l'Aeròdrom de Castelló, i sengles avions en l'Aeroport de Castelló, un de càrrega en terra i un altre amfibi”.

Una vegada visitades les tres bases aèries, José Martí, el diputat Ibáñez i el cap de la secció forestal del Consorci, Fernando Kindelán, han recorregut en helicòpter bona part de la província de Castelló. En el transcurs del vol, el president de la Diputació ha pogut conéixer de primera mà els detalls del treball que realitzen els professionals de l'extinció d'incendis.