Martí destaca el treball dels alcaldes i alcaldesses dels municipis evacuats per l'incendi del Alto Palancia i celebra el retorn a les seues cases dels veïns i veïnes que seguien desallotjats

Martí destaca el treball dels alcaldes i alcaldesses dels municipis evacuats per l'incendi del Alto Palancia i celebra el retorn a les seues cases dels veïns i veïnes que seguien desallotjats
El president de la Diputació de Castelló, José Martí, en la reunió del Cecopi que ha estat presidida pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.
21 d'Agost de 2022

El president de la Diputació de Castelló ha assistit a la reunió del Cecopi on s'ha autoritzat el retorn de la població de Teresa, Sacañet i Canales

El El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha assistit aquest matí a la reunió del Centre de Coordinació Operativa Integrada (Cecopi), presidida pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, on s'ha autoritzat el retorn de la població de Teresa, Sacañet i la pedania de Canales. Es tracta dels municipis que encara estaven evacuats, després que ahir pogueren tornar a les seues cases els veïns i veïnes dels municipis de Bejís i Torás. També s'ha autoritzat l'obertura del càmping de Viver i la carretera de la Cova Santa en direcció Alcublas.

A aquest respecte, Martí ha destacat el treball que han realitzat els alcaldes i alcaldesses d'aquests municipis per gestionar aquesta situació tan difícil i complicada per al veïnat. "Com a president de la Diputació de la Castelló he estat en permanent contacte amb els alcaldes i alcaldesses i hui he pogut donar-los bones notícies perquè hem de reconéixer la feina tan bé que han fet els alcaldes i alcaldesses que han estat baix la lògica pressió dels seus habitants, que volien tornar als seus domicilis", ha explicat Martí qui ha afegit que qualsevol tornada "havia d'estar baix indicació tècnica”.

El president de la Diputació de Castelló ha fet referència al fet que són "notícies optimistes" però "prudents" ja que "l'incendi, encara que no està avançant i no hi ha flames, encara està, tècnicament, en actiu". "L'evolució és bona, però queden punts calents en el Toro. S'espera que la climatologia, amb altes temperatures i vent, també puga presentar alguna dificultat en el dia de hui i, per això, hem de ser molt prudents", ha explicat el president qui, a més a més, ha aclarit que els veïns i veïnes poden tornar a les seues cases, però no poden accedir a les seues finques, ja que no es pot circular pels camins forestals. Martí també ha demanat a la població que s'abstinguen d'accedir a la zona de l'incendi per fer fotografies.

Finalment, Martí ha assenyalat que des de la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló "anem a fer tot l'esforç per fer un pla de reactivació perquè les zones afectades per l'incendi també tenen el problema de la despoblació, i no es vol que aquesta situació ho augmente".