Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Més de 400 llars de la província ja compten amb els detectors de fum de Diputació

Més de 400 llars de la província ja compten amb els detectors de fum de Diputació
4 de Gener de 2019

El Consorci de Bombers de la Diputació ja ha instal·lat de forma gratuïta un total de 415 detectors de fum en vivendes on resideixen persones majors, principal col·lectiu de risc davant incendis domèstics

4 de gener de 2019. El Consorci de Bombers de la Diputació ja ha instal·lat de forma gratuïta un total de 415 detectors de fum en vivendes on resideixen persones majors, principal col·lectiu de risc davant incendis domèstics. Es tracta d'una reeixida iniciativa emmarcada en la campanya #JuntsFemPrevenció que recentment s'ha ampliat per a prestar servei fins a les persones majors de 65 anys, visquen soles o acompanyades, en compte de fins als 70 anys com s'estipulava abans.

La funció d'aquesta tecnologia és alertar les persones residents en cas d'excessiu fum perquè els done temps a reaccionar i evitar l'incendi o bé cridar a emergències. És precisament durant l'hivern el període de major risc d'incendis urbans a causa del mal ús dels sistemes de calor a la llar.

En paraules del diputat de Bombers, Luis Rubio, "instal·lem una tecnologia que salva vides en un dels col·lectius amb més risc de patir incendis en les seues llars i dóna autonomia a moltes famílies, perquè permet a molts majors que puguen continuar vivint sols i a les seues famílies estar molt més tranquil·les. L'objectiu que persegueix el Govern provincial no és un altre que contribuir a l'objectiu de zero víctimes per incendis a la província de Castelló”.

Cal recordar que les persones interessades en la instal·lació d'aquests detectors contra incendis poden sol·licitar-ho a través del telèfon 964 35 96 06. És important assenyalar que l'any 2018 va haver a la província de Castelló un total de 248 incendis de vivenda.

Anell de seguretat provincial

D'entre les distintes accions estratègiques que conformen l'estratègia de prevenció d'incendis i atenció d'emergències de la Diputació destaca la construcció del més eficient anell de seguretat per a la província, a través de les infraestructures del Consorci Provincial de Bombers.

Tal com ha explicat el diputat, “tindre una resposta eficaç i millorar en prevenció s'aconsegueix amb mesures com la millora contínua de les infraestructures, amb els nous parcs de bombers professionals i voluntariat o la Xarxa Provincial d'Helisuperfícies per a acurtar temps d'emergències a l'interior, i la millora dels recursos tècnics i humans del Consorci, amb la creació de l'Agrupació Provincial de Voluntariat de Protecció Civil, les brigades de prevenció d'incendis en els entorns urbanoforestals, les unitats de rescat caní i aquàtica o les bicicletes medicalitzades per al seguiment de proves esportives”.

A això se sumen innovadores campanyes que la Diputació ha posat en marxa per a ajudar a salvar vides com el programa de desfibril·ladors 'Territori cardioprotegit' amb la donació d'aquests dispositius als ajuntaments o la distribució als domicilis de persones majors de dispositius detectors de fums per a previndre els incendis urbans, i la formació de xiquets i xiquetes en edat escolar a través d'un ambiciós programa de xarrades, visites als parcs de bombers i la resta d'activitats.