Més coordinació amb Terol en matèria de prevenció d'incendis

Més coordinació amb Terol en matèria de prevenció d'incendis
17 de Juliol de 2018

L'Assemblea General del Consorci Provincial de Bombers ha aprovat avui el conveni de col·laboració amb la Diputació de Terol per a la coordinació de mitjans de prevenció d'incendis per tal de millorar l'atenció i resposta a emergències a les zones limítrofes d'ambdues províncies.

17 de juliol de 2018. L'Assemblea General del Consorci Provincial de Bombers ha aprovat avui el conveni de col·laboració amb la Diputació de Terol per a la coordinació de mitjans de prevenció d'incendis per tal de millorar l'atenció i resposta a emergències a les zones limítrofes d'ambdues províncies. Així, l'organisme ha constatat el protocol de col·laboració firmat fa un mes entre el president Moliner i el seu homòleg terolenc, Ramón Millán, pel qual s'acorda coordinar els serveis de bombers d'ambdues administracions de manera que puguen respondre a les emergències de forma més eficient a zones especialment complexes pels temps de resposta i que necessiten un esforç conjunt.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha ressaltat la gran cooperació que sempre ha existit entre ambdues províncies. “A Castelló i Terol ens uneixen molts llaços, compartim afectes, compartim molts valors i també compartim serveis per a donar la millor assistència a les nostres zones limítrofs. Aqueix ha de ser, a més, el punt de partida per a aconseguir que la població es mantinga al territori, sumar recursos per a donar el millor servei”.

En aqueix sentit, Moliner ha posat en valor aquest exercici de solidaritat “que permet que bona part de la població terolenca puga sentir-se més segura gràcies als recursos que podem posar a disposició de l'atenció d'emergències en aquesta franja a través de la Diputació de Castelló. Es tracta de sumar entre ambdues institucions per a donar la millor resposta”.

En l'acord s'especifiquen la forma estandarditzada d'actuar davant d'emergències per foc per ambdues parts: desplaçament de mitjans d'una província a una altra a iniciativa pròpia per raons de seguretat i emergència; sol·licituds per part d'un servei de bombers; o intervencions conjuntes enfront de sinistres en els límits territorials.

En tots els supòsits, es concreten mitjans tècnics requerits, persones de coordinació, temps de resposta i parc principal i de suport.

Col·laboració per a un millor servei

Mercé al present acord, els distints parcs de bombers de Castelló atendrien les emergències, com a parcs de suport, a 32 poblacions o nuclis de població de la província de Terol:

  1. Rubielos, Alcotas, Fuen del Cepo, San Agustín, Manzaneras, Albentosa, Venta del Aire, El Paúl, Olba, Los Giles i Los Pertegaces (que en cas necessari comptarien amb el suport del Parc de Segorbe)

  2. Cantavieja, La Iglesuela i Mosqueruela (amb suport del Parc de Benassal)

  3. Peñarroya, Monroyo, Torre de Arcas, Fuentespalda, La Cerollera, Aguaviva, La Cuba, Luco de Bordón, Bordón, Mirambel, Castellote, Cantavieja i Tronchón (amb suport del Parc de Morella)

  4. Mosqueruela, Puertomingalvo, Castelvispal, Linares, Rubielos i Nogueruelas (que tindrien el Parc de Llucena com a parc de suport).

Per la seua banda, els efectius de la Diputació de Terol prestarien suport “a petició de part” ja que el protocol estableix la cooperació mútua cap a municipis de la província de Castelló que s'articularà a través dels 3 parcs terolencs ubicats a Terol capital, Calamocha i Alcanyís i que estarien disponibles per a “accions contra el foc, rescat en carretera i altres emergències sempre que es requeresca” ja que la Comunitat Valenciana no estableix temps de resposta ni distàncies mínimes com succeeix a Aragó amb l'anomenada Ley del Fuego.

Atenció al territori per a frenar la despoblació

Aquesta nova iniciativa de coordinació entre administracions es correspon amb l'objectiu de la Diputació de destinar el màxim de recursos i serveis a l'interior de la província per tal de frenar la tendència de despoblació que pateixen algunes zones de la província.