Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Lluitant contra l'assetjament escolar a nivell nacional

Lluitant contra l'assetjament escolar a nivell nacional

19 de febrer. Eradicar l'assetjament escolar de les aules i sensibilitzar el jovent de la importància de lluitar contra qualsevol tipus de violència. Aquest és l'objectiu pel que la Diputació va impulsar el projecte 'Res serà igual', del director castellonenc Victor Antolí, i que li ha portat ara a exportar-lo a nivell nacional “després de l'excel·lent acollida que ha tingut entre el jovent castellonenc i la comunitat educativa provincial”.

Per a això, la diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz s'ha traslladat fins al Ministeri d'Educació, acompanyada pel director artístic de la TV-Movie, perquè “aquesta iniciativa educativa que fa del discurs audiovisual el seu millor ganxo per a conscienciar davant de la importància de combatre l'assetjament escolar, puga ser útil més enllà de la província”

Així, durant una trobada de treball realitzada amb el director general d'Avaluació i Cooperació Territorial, José Luis Blanco, i la responsable del Centre Nacional d'Innovació i Investigació Educativa (CNIE), Violeta Miguel, Vicente-Ruiz ha exposat el compromís del Govern provincial per fer de Castelló “una província lliure de violència en les aules” i com 'Res serà igual' “s'està convertint en un vertader aliat per al professorat a l'hora d'obrir els ulls a l'alumnat davant l'alifac que suposa l'assetjament escolar”.

De fet, tal com ha agraït la diputada provincial, “des del Ministeri d'Educació han valorat molt positivament 'Res serà igual', fins al punt de convertir aquest projecte castellonenc en una de les ponències per a la convenció d'educació que estan preparant i que reunirà docents de tota Espanya”.

Respecte d'això, Antolí ha subratllat que després de desenes de projeccions en centres de tota la província i que la premier de 'Res serà igual' reunira a Castelló més de 1.200 joves “és moment de portar aquest recurs educatiu a les aules de tota Espanya i començar a posar fi a l'alifac de l'assetjament escolar”.

Cal recordar que aquesta iniciativa creada per Antolí amb el patrocini de Diputació té un dossier pedagògic que serveix per a ajudar el professorat a explicar “d'una forma directa i eficaç” tots els problemes relacionats amb la violència en els centres educatius.

Producte totalment provincial

La diputada de Promoció Econòmica ha destacat “l'empremta que a la província està deixant ja 'Res serà igual' amb el valor afegit que el producte respira província per tots els costats; des de la seua creació, l'elenc d'actors fins al fil musical, la iniciativa educativa està feta per Castelló i per a ajudar a convertir la província, i ara tota TV-Movie, en un territori lliure d'assetjament escolar”.

Els actors i actores de la TV-Movie són els següents: Balma Navarro, Cristià Peña, Carlos Majoral, Aitana Sánchez, Iurii Bulai, Laura López, Noureddine l'Attab, Ivanna Makiv, Anna Martín, Omar Khadzh, José Farnós i Paula Granen,