Les diputacions demanen a Moliner que lidere a Brussel·les una cimera de Diputacions

Les diputacions demanen a Moliner que lidere a Brussel·les una cimera de Diputacions
27 d'Octubre de 2017

Les diputacions reunides en la Comissió de Diputacions, Capítols i Consells Insulars de la FEMP a Castelló, han demanat al president de la Diputació de Castelló i president de Partenàlia, Javier Moliner, que aquesta associació europea de governs locals intermedis lidere l'organització d'una Cimera de Diputacions a Brussel·les pel Desenvolupament Rural.

27 d'octubre. Les diputacions reunides en la Comissió de Diputacions, Capítols i Consells Insulars de la FEMP a Castelló, han demanat al president de la Diputació de Castelló i president de Partenàlia, Javier Moliner, que aquesta associació europea de governs locals intermedis lidere l'organització d'una Cimera de Diputacions a Brussel·les pel Desenvolupament Rural.

Així, i aprofitant la presidència de Moliner del màxim lobby d'entitats locals i intermèdies a Europa, aquest fòrum serviria per a posar de manifest la necessitat que les diputacions siguen òrgans gestors de fons europeus per a fer més eficaç l'arribada de fons estructurals per al desenvolupament rural.

“Durant aquestos anys des de Partenàlia hem aconseguit que la Unió Europea interprete que els fons que arriben des de Brussel·les es reparteixen molt millor i arriben millor al territori quan l'entitat que els reparteix, que els distribueix i que els gestiona està més pròxima a la persona destinatària final. Entenem que les diputacions som una peça clau en aquest repartiment de fons estructurals”, ha assenyalat el president.

En aquest sentit, Moliner ha explicat que “és per això que la Comissió de Diputacions de la FEMP aquesta setmana a Castelló ens va encarregar precisament a la Diputació de Castelló que organitzem una jornada amb tots els presidents de les diputacions espanyoles a Brussel·les. Una jornada que pretén fer sentir la veu del municipalisme, especialment la de les zones rurals, perquè la Unió Europea contemple en el pròxim repartiment de fons estructurals una quantitat important de diners per aconseguir que no perdem la nostra identitat, que mantinguem el nostre territori i que puguem lluitar contra la despoblació. I per a això, els millors garants són els governs locals intermedis, en aquest cas a Espanya les diputacions”.

Cal tindre en compte que la petició realitzada per les 21 diputacions, capítols i consells insulars reunits en la Cimera de Castelló es refereix als fons europeus del període 2021-2028.

Promoure iniciatives a Europa contra la despoblació

No és la primera vegada que Moliner sensibilitzarà la Unió Europea per a promoure iniciatives que aprofiten els recursos de les zones de l'interior contra la despoblació.

Així, i com a president de Partenàlia, el passat mes de maig ja va traslladar a les províncies europees en la Trobada Política que aquest lobby europeu va celebrar a Ourense les principals conclusions extretes del I Fòrum contra la Despoblació Rural celebrat en la Diputació de Castelló.

“L'objectiu no és un altre que conscienciar de la problemàtica que tenim als territoris rurals de bona part d'Europa i activar mecanismes i iniciatives que aprofiten els recursos europeus per a fer front a la despoblació amb polítiques que ajuden el nostre entorn rural a tindre més oportunitats de futur”, ha conclòs Moliner.