Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

La V 'Setmana de la Prevenció d'Incendis' de la Diputació és la més participativa

La V 'Setmana de la Prevenció d'Incendis' de la Diputació és la més participativa

27 de novembre de 2018. Milers de joves de la província estan fent de la cinquena edició de la Setmana de la Prevenció d'Incendis que impulsa la Diputació la més participativa de les desenvolupades fins al moment. I és que a la dotzena de col·legis que participen en les activitats directament amb la visita dels bombers als centres i les jornades de portes obertes en els parcs cal sumar altres activitats adreçades a un públic molt familiar i amb interés especial en els xiquets i xiquetes. Fins al pròxim 2 de desembre aquesta iniciativa que desenvolupa el Consorci Provincial de Bombers junt amb la Fundació Mapfre i l'APTB inundarà una vintena de municipis de la província d'activitats i tallers formatius per a sensibilitzar els col·lectius més sensibles de la província.

El diputat delegat de Bombers, Luis Rubio, ha assegurat que “estem molt contents amb l'excel·lent acollida que estan tenint aquestes activitats entre la comunitat educativa de la nostra província i el públic familiar. Centenars de xiquets i xiquetes estan aprenent a previndre els incendis, i estem convençuts que és el millor recurs que tenim per a evitar aquests successos”.

Tal està sent l'acceptació que la previsió és superar els 13.000 beneficiaris de l'any passat. El Parc de la Prevenció que es realitzarà el pròxim cap de setmana a la Vall d'Uixó serà, junt amb l'estand de la prevenció que es va fer a Vila-real diumenge passat, les dues activitats més multitudinàries. A això cal sumar l'obra de teatre 'Dos pillets i un bomber' que tindrà lloc en l'edifici cultural Leopoldo Peñarroja de la Vall d'Uixó amb l'assistència dels xiquets i xiquetes d'uns quants centres educatius.

Multitud d'activitats fins a diumenge que ve

Durant tota la setmana s'estan realitzant activitats, amb tallers formatius, xarrades i activitats lúdiques que se celebren en desenes de centres educatius, associacions de persones majors, residències de la tercera edat, i associacions de veïnat. Com cada any, els distints col·lectius reben formació teòrica i pràctica sobre com evitar incendis de vivenda i com actuar en el cas que es produesca un foc en sa casa.

Com a novetat, enguany es compta amb un vídeo formatiu específic per a la formació adreçada a la gent major, insistint en les necessitats d'aquest col·lectiu i en la campanya d'instal·lació gratuïta de detectors per part de la Diputació.

Durant el segon cap de setmana, els dies 1 i 2 de desembre, es realitzarà el Parc de la Prevenció. Un parc amb exhibició de vehicles i materials dels Bombers de Diputació i que després d'haver-se ubicat a llocs com ara Vila-real, Benicarló i Borriana, enguany recau en la localitat de la Vall d'Uixó. Junt amb el material del Consorci, es comptarà també amb una Casa de Fums de Mapfre, on els més menuts aprendran a manejar-se en un ambient de nul·la visibilitat per fums.

Més de 400.000 persones a 134 municipis

Cal destacar que el Consorci de Bombers de la Diputació treballa a tots els municipis de la província menys Castelló, que compta amb servei propi, atenent diàriament les necessitats de fins a 400.000 persones “en tot tipus d'emergències que van més enllà dels incendis i la seua prevenció com és el cas d'inundacions, accidents, afonaments...

“Els bombers estaran sempre al costat de la província i la gent de Castelló i aquesta 'Setmana de la prevenció' és una ferramenta més per a posar en valor la seua encomiable labor amb la societat castellonenca i dotar els col·lectius més sensibles de les eines necessàries per a previndre incendis i així salvar vides”, ha apuntat Rubio.

Nota: els centres educatius que estan participant en la Setmana de la Prevenció són els següents:

-Segorbe. Col·legi Seminari

-Santa Magdalena de Polpís. Col·legi Albert Selma

-Almassora. Col·legi Regina Violant

-Morella. CEIP Verge de la Vallivana

-Atzeneta del Maestrat. CEIP el Castell

-Benassal. Col·legi Alcalde Fabregat

-Viver. CEIP Historiador Diago. 

-Onda. CEIP Baltasar Rull

-Llucena. CEIP Comtessa Llucena del Cid

-Cabanes. CEIP la Mare de Déu del Bon Succés de Cabanes

-Viver. CEIP Historiador Diago

(A aquest llistat cal afegir els centres de la Vall d'Uixó que participen en la representació teatral dijous que ve)