La Teleajuda de la Diputació atén ja a 2.949 persones majors

La Teleajuda de la Diputació atén ja a 2.949 persones majors
2 d'Agost de 2018

El Servei de Teleajuda Domiciliària de la Diputació de Castelló atén actualment a 2.949 persones majors de la província. Amb això, la institució torna a demostrar la seua vocació de servei a les persones que més ho necessiten de la província, en dedicar 202.438 euros del seu pressupost social al manteniment d'aquesta assistència que presta als 134 municipis adherits.

2 d'agost de 2018. El Servei de Teleajuda Domiciliària de la Diputació de Castelló atén actualment a 2.949 persones majors de la província. Amb això, la institució torna a demostrar la seua vocació de servei a les persones que més ho necessiten de la província, en dedicar 202.438 euros del seu pressupost social al manteniment d'aquesta assistència que presta als 134 municipis adherits.

La diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha agraït “al personal que presta aquesta assistència la seua vocació de servei i professionalitat per a atendre les persones majors. Les persones majors de la província són una prioritat per al Govern rovincial, i amb aquesta iniciativa millorem la seua qualitat de vida als seus municipis, quelcom especialment significatiu en l'entorn rural, perquè procurem que puguen continuar vivint en els seus domicilis amb els beneficis que això suposa per al seu estat de salut i la seua qualitat de vida, així com la dels seus familiars”.


 

Cal recordar que el Servei Provincial de Teleajuda Domiciliària es destina a la ciutadania domiciliada als municipis de la província que, per raó d'edat, malaltia o concurrència de discapacitat física o sensorial, necessiten de la seua assignació per a millorar la seua qualitat de vida, possibilitant amb això, la seua permanència en l'entorn immediat habitual.


 

En aqueix sentit, el servei es dirigeix a persones d'edat a partir dels 70 anys; persones afectades de malaltia crònica de què deriva una situació de risc; persones convalescents i persones amb algun tipus de discapacitat física o sensorial. La priorització en l'assignació del servei s'efectua basant-se en la valoració de l'estat de necessitat de la persona sol·licitant, documentalment acreditada per l'Ajuntament de la seua localitat, baremant-se el grau de dependència o autonomia en relació amb les capacitats següents: capacitat de desplaçament en l'interior de la vivenda, capacitat de relació amb l'entorn immediat i capacitat d'autoprotecció.


 

Prioritat per a les persones amb menys recursos

“Es contemplen a més circumstàncies com l'edat de la persona sol·licitant, així com la disponibilitat, o no, de familiars o propparents amb capacitat per a assumir la seua atenció de forma adequada i continuada. També es valorarà la situació econòmica de les persones sol·licitants, prioritzant-se en l'assignació del servei, en situacions d'idèntic risc sociosanitari, aquelles que acrediten un menor poder adquisitiu”, ha concretat la diputada.