Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2018
Dia de la Província 2018
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2018
Dia de la Província 2018
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

La província acollirà el setembre la Comissió de Diputacions de la FEMP

La província acollirà el setembre la Comissió de Diputacions de la FEMP

20 d'abril. La província de Castelló es convertirà al setembre en la seu de la Comissió de Diputacions de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Així ho ha confirmat el propi òrgan de treball de la FEMP durant la reunió realitzada aquest migdia a Eivissa i en la que ha estat present el president del Govern provincial, Javier Moliner.

D'aquesta manera, la institució provincial acollirà la pròxima jornada de treball de la Comissió de Diputacions, Capítols i Consells Insulars a què estan convocats un total de 49 representants d'administracions locals intermèdies -38 diputacions, set capítols i quatre consells insulars- a fi “d'unir esforços per a defendre el paper de les diputacions com les millors garants de les competències municipals a cada província”.

És per això que Moliner ha destacat que la designació de Castelló com a seu de la pròxima cimera “reforça el treball emprés des d'aquesta casa a l'hora de reforçar el procés d'apoderament que estan vivint les diputacions i incrementar el seu paper com a aliats fidels dels ajuntaments, com a governs més pròxims i que millor poden resoldre les necessitats i problemàtiques dels seus veïnats”.

De fet, durant la Comissió celebrada a terres insulars, Moliner ha reivindicat la “imperiosa necessitat de plantejar iniciatives que redunden en un major finançament, i per tant en més recursos, per a les administracions locals ja que només d'aquesta manera podrem implementar amb garanties les polítiques necessàries per a millorar la qualitat de vida i el benestar de la ciutadania”.

Cimera despoblació rural

De la mateixa manera, durant la reunió s'ha posat sobre la taula el tema de la despoblació “i la importància de combatre amb fermesa aquest èxode rural ja que s'ha convertit en el nostre principal repte sociodemogràfic” fins al punt en què s'ha aprovat la celebració d'una cimera nacional contra la despoblació rural que tindrà lloc a Osca.

En aquesta línia, el president provincial ha incidit en la necessitat d'intensificar la campanya empresa pel propi Moliner a l'hora situar en l'agenda de la Unió Europea el problema de la despoblació del món rural tal com li va traslladar inclús el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker. “Hem de demostrar que les diputacions som, per proximitat i eficiència, l'administració més idònia a l'hora de gestionar els fons europeus destinats a consolidar la població a les zones rurals”, ha subratllat el president provincial.

Campanya Repoblem

I fer-ho per a sumar recursos econòmics a les accions estratègiques empreses des de les administracions provincials com és el cas de la campanya Repoblem per la qual la Diputació invertirà enguany més de 30 milions d'euros per a “igualar la qualitat de vida entre l'interior i la costa provincial i que cap persona haja d'abandonar el seu municipi per falta d'oportunitats”.

Per a això, a més dels més de 12 milions consignats perquè els municipis emprenguen les obres o serveis que estimen oportú a través del Pla Castelló 135, el Govern provincial reforçarà al llarg de l'any iniciatives com les unitats de respir familiar, amb les quals teixirà una xarxa d'assistència sanitària a tot l'interior; les escoles matineres, per a afavorir la conciliació laboral i familiar o els incentius a la natalitat a pobles xicotets.