Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2018
Dia de la Província 2018
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2018
Dia de la Província 2018
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

La Mediterranean EPIC by GAES compleix les expectatives

La Mediterranean EPIC by GAES compleix les expectatives

11 de febrer. La Diputació de Castelló ha complit totes les seues expectatives al recolzar la celebració de la I Mediterranean EPIC by GAES, que avui ha conclòs a Orpesa, amb una estimació d'impacte econòmic superior al milió d'euros en el sector turístic de la província, a més d'aconseguir un impacte promocional extraordinari de la província a nivell internacional.

I és que xifres com que el 87% dels 570 ciclistes del top mundial inscrits procedeixen de fora de la província de Castelló han contribuït a elevar l'impacte positiu d'aquesta prova per a la província. Un valor directe a què cal sumar l'important valor de marca a 'Castelló Escenari Esportiu' per l'elevat seguiment internacional que han tingut els participants d'aquesta prova.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha assenyalat després de l'entrega de premis en la meta que “avui s'ha tornat a demostrar que Castelló és el millor escenari esportiu de tota Europa. L'organització d'aquesta competició de quatre dies ha estat excel·lent, la qual cosa s'ha vist reforçada pels espectaculars paisatges i rutes per les quals han competit ciclistes de tota Europa i que han tornat a posar la província de Castelló en el més alt del panorama esportiu internacional”

I és que l'impacte turístic d'aquesta primera gran competició internacional del calendari Castelló, Escenari Esportiu de la Diputació ha generat més de 2.290 pernoctacions només amb les persones participants, una xifra important degut també que la prova requereix del seu entrenament els dies previs. No obstant això, els beneficis econòmics es multipliquen gràcies a la presència a la província de la resta de components dels equips, així com membres de l'organització i el públic assistent, gran part procedent de fora de la província.

“En la seua estada de quatre dies, esportistes vinguts de tot el món gaudiran dels atractius de la província. El fet que alguns dels referents mundials més importants en la BTT hagen confirmat la seua participació multiplicarà l'impacte d'aquesta competició per a la marca turística de Castelló com el millor escenari esportiu, propiciant que la província siga triada per més esportistes per a practicar la bicicleta de muntanya durant tot l'any”, ha assegurat el president Moliner.

Cal tindre en compte que la importància en l'àmbit internacional d'aquesta disciplina esportiva es correspon amb el fet de pertànyer a un calendari internacional UCI amb categoria S2, on en 2017 només figuraven 16 proves a tot el món d'aquest tipus.

Fer del 2018 l'any de l'esport a Castelló

La Diputació de Castelló i el seu ambiciós projecte 'Castelló Escenari Esportiu' faran de 2018 l'any de l'esport a la província. Així, el Govern provincial impulsarà durant 2018 un total de més de 300 competicions esportives de distints rangs i disciplines, entre elles algunes tan destacades com les internacionals ja mencionades.

Aquest potent calendari esportiu ha contribuït sens dubte a fer que la província siga triada per a celebrar la Gala Nacional de l'Esport i el Congrés de Periodistes Esportius al febrer de 2018, després de la sol·licitud de l'Associació de la Premsa Esportiva de Castelló amb la què col·labora la Diputació.

Cal tindre en compte que del calendari de més de 300 esdeveniments esportius de la Diputació a través de 'Castelló Escenari Esportiu' només un terç són d'àmbit provincial, és a dir, la Diputació ha fet un especial esforç per incloure una majoria de competicions d'àmbit nacional i internacional.