La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Fundació de Sant Pasqual de Vila-real aprova un pressupost de 150.000 euros per a 2020

La Fundació de Sant Pasqual de Vila-real aprova un pressupost de 150.000 euros per a 2020
16 de Decembre de 2019

El president de la Diputació presideix la reunió del Patronat i referma el compromís de la institució provincial amb Vila-real

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha presidit hui la reunió del Patronat de la Fundació de Sant Pasqual de Vila-real en què s’ha donat llum verd als pressupostos de l’entitat per a 2020. En total, els nous comptes ascendeixen a 150.000 euros i inclouen, com a inversions més importants de l’any, la substitució de la porta recaient a la plaça de Sant Pasqual per una de nova a semblança de la portada que dona accés al temple pel Raval -la principal- i l’adquisició de guies tecnològiques per a amenitzar les visites a la basílica. A la reunió també han assistit l’alcalde de la ciutat i president de la Fundació de Sant Pasqual, José Benlloch, el regidor de Turisme Diego Vila, i representants de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Amics del Pouet i de les germanes clarisses del convent de Sant Pasqual.

A banda de la trobada formal, el president també ha tingut l’oportunitat de conéixer el Museu del Pouet i l’interior del lloc sant, on ha pogut contemplar l’imponent retaule que decora la Capella i Sepulcre on descansen les restes del patró de Vila-real, obra de Vicente Llorens Poy. A més a més, Martí també ha supervisat el resultat de les obres que, amb la col·laboració de la Diputació Provincial, s’han executat al llarg de l’any a la basílica, com el nou cor.

El president ha dit “sentir-se com a casa” a Vila-real i ha trasmés a l’alcalde i a la resta de membres del Patronat que “la Diputació estarà al costat de Vila-real i d’un projecte tan important per a la ciutat com és la culminació de la construcció de la basílica, que és indubtablement un dels símbols de la ciutat per la devoció que li professen els vila-realencs al seu patró”. Per la seua part, l’alcalde Benlloch ha agraït la visita al seu homòleg provincial i ha considerat “imprescindible” que se continuen donant passes en aquesta direcció per “la importància que té Sant Pasqual a Vila-real i al món” i perquè “tenim davant l’oportunitat d’obrir-nos a noves oportunitats de creixement i d’internacionalització a través del turisme religiós”.