L'estratègia de la Diputació per a generar ocupació beneficia a 16.000 castellonenques

L'estratègia de la Diputació per a generar ocupació beneficia a 16.000 castellonenques
3 de Novembre de 2017

L'aposta estratègica de la Diputació de Castelló per a generar ocupació està ajudant 16.000 persones a millorar les seues oportunitats en 2017.

3 de novembre. L'aposta estratègica de la Diputació de Castelló per a generar ocupació està ajudant 16.000 persones a millorar les seues oportunitats en 2017. Així, la inversió de 3,5 milions d'euros del Govern provincial en la seua Estratègia per a l'ocupació (Estratègia per al foment de l'ocupació, l'emprenedoria i la promoció econòmica) ha aconseguit millorar les oportunitats laborals de 15.000 persones desempleades castellonenques, així com millorar el creixement de 463 persones emprenedores i ajudar a consolidar 401 empreses de la província.

El diputat provincial de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha destacat en la presentació del balanç de l'Estratègia per a l'ocupació de la Diputació que “totes les accions que hem efectuat en col·laboració amb més de 150 organitzacions i institucions de la província, serviran per a enfortir el teixit laboral i empresarial castellonenc, generant oportunitats per a persones desempleades, emprenedores o empresariat de Castelló. Som així precursors de la creació d'ocupació i de la millora econòmica de la província”.

En aquest sentit, cal assenyalar que la inversió de 3,5 milions d'euros s'ha destinat directament al desenrotllament de 42 programes en aquesta estratègia provincial en què han participat entre aquestes 150 institucions i organitzacions un total de 120 municipis de la província, la UJI, la Cambra de Comerç i el CEEI.

“Amb l'èxit d'aquesta estratègia es posa de manifest una vegada més la capacitat d'abast i arrelament al territori que té la Diputació, perquè hem portat cursos i serveis a tots els racons de la província. De fet, fomentar la consolidació de població als entorns rurals és una de les nostres prioritats a l'hora de planificar accions”, ha assenyalat Aguilella.

PLA I: fomentar l'ocupació per a 15.088 persones de Castelló

La Diputació ja ha ajudat enguany 15.088 persones de la província de Castelló que estan buscant una ocupació o millorar la que actualment tenen, a través de 16 programes d'ocupació.

Tal com ha explicat Aguilella, “la creació d'ocupació és un objectiu prioritari per al Govern provincial. Tant és així que hem posat en marxa serveis innovadors per a connectar l'inesgotable talent de la gent de la província de Castelló amb les ofertes laborals, com ara el Servei de Prospecció d'Ocupació amb què la Diputació ha oferit ja 2.422 ofertes de treball a la gent de la província. En aquest procés han participat 5.259 persones i estan col·laborant 1.633 empreses”. Aguilella.

A través del servei de Prospecció d'Ocupació s'està realitzant una busca contínua, captació, anàlisi i difusió de les ofertes d'ocupació de les empreses, amb l'objectiu que totes aquestes persones tinguen accés als llocs de treball més coincidents amb la seua formació, experiència i capacitats.

A més els tècnics d'ocupació de la Diputació han assessorat individualment i realitzat orientació laboral a 4.415 persones i 2.928 persones han participat en formació específica, entre la qual destaca els cursos de formació a la carta, les acceleradores d'ocupació i els cursos realitzats en col·laboració amb els ajuntaments. En total 242 accions formatives.

La Diputació ha dissenyat enguany accions noves com el programa de foment de l'ocupabilitat de les dones.

També cal destacar el Pla d'ocupació finançat amb 650.000 € per la Diputació i que ha permés els ajuntaments contractar centenars de persones en risc d'exclusió social durant 2017 i augmentar els serveis municipals.

També cal destacar la inversió per a contractar i becar 35 persones acabades de titular de la província de Castelló.

A més, la Diputació fomenta l'ocupació entre col·lectius en risc d'exclusió amb una inversió de 200.000 euros, una xifra que es tradueix en centenars de persones beneficiades gràcies a l'entramat associatiu social de la província que permet millorar la qualitat de vida de les més necessitades, cofinançant iniciatives que donen més i majors oportunitats laborals. Així, el Govern provincial impulsa accions adreçades a reduir la desocupació i recolzar especialment les persones desempleades de llarga duració amb majors barreres per a trobar la seua oportunitat laboral.

Set projectes socials, i centenars de persones beneficiades gràcies a l'Associació de Persones amb Discapacitat Cocemfe Maestrat, CASDA, El projecte ‘Preocupa’t ‘, liderat per Càritas Diocesana de Segorbe-Castelló, la Fundació Alzheimer Salomé Moliner, la Fundació Amigó, la iniciativa ‘Vives Emplea Plana Alta’ de la Fundació Acció Contra La Fam i la Fundació Síndrome de Down de Castelló.


 

PLA II: Foment de l'EMPRENEDORIA

L'emprenedoria en el medi rural ha estat un dels eixos fonamentals d'actuació i per a això divers personal tècnic ha desenrotllat 97 actuacions d'assessorament individualitzat a persones emprenedores. Als que cal afegir la realització de 44 tallers i cursos en què han participat 463 persones emprenedores.

A més de la realització junt amb el Centre Europeu d'Empresa i Innovació de Castelló el programa ‘Move UP, emprén amb èxit, en el que participen 25 persones emprenedores, a fi de “recolzar al talent i que la gestació de noves idees de negoci repercutesquen, de forma positiva, en la creació de llocs de treball”, apunta el diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella.

PROGRAMA 'EMPRENDRE I DIRIGIR EN FEMENÍ'

A més la Diputació de Castelló fomenta l'emprenedoria a través del finançament de 13 projectes de entitats sense ànim de lucre de la província de Castelló i que arriben a centenars de persones emprenedores de la província:

Federació Empresarial de l'Alt Palància “Accions foment empresarial a l'alt Palància. Canoopia Coop, “Projecte segones jornades de cooperativismes i ocupabilitat”. Ruralavanza. Port Castelló “Projecte promoció del teixit empresarial de Castelló”. Federació d'Empreses Valencianes d'Economia Social (FEVES). Fundació General de la Universitat Jaume I “Projecte innovació social i creació d'empreses socials”. Associació Networking Directives de Castelló “Hackathon”. Fundació Globalis. Fundació Caixa Vila-real “Projecte èxit en femení”. Hort del Manyano. Reinventhadas. Fundació Noves Sendes de la Comunitat Valenciana i Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics.

PLA III: Creixement i competitivitat empresarial

Tan sols entre les 35 accions destinades a la formació per a millorar la competividad empresarial han participat 401 empreses. Dins d'aquesta formació cal destacar el Programa d'acceleració empresarial Castelló Global Program, finançat íntegrament per la Diputació de Castelló i realitzat de la mà “d'aliats estratègics” com Espaitec, CEEI i el projecte Llançadora.

Ajudes de 1.674.499 euros, en un programa plurianual per a millorar la competitivitat de les xicotetes empreses a través de la innovació i incorporació de noves tecnologies, amb el cofinançament de la Diputació de Castelló i la Unió Europea, i la gestió de la Cambra de Comerç.

A més la corporació provincial cofinança, junt amb la UE, un projecte que busca a més actuar com a instrument eficaç per a la creació i consolidació d'empreses liderades per dones. El programa inclou tasques de suport en l'elaboració de plans d'empresa, així com en la tramitació de sol·licituds d'accés a línies de finançament o la realització de plans de tutoria personalitzats

A més el personal tècnic d'empresa de la Diputació ha realitzat atenció individualitzada a 360 empreses de la província i ha visitat 940 empreses.