Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

La Diputació premia els 'somniadors' castellonencs

La Diputació premia els 'somniadors' castellonencs

25 de juny. A vegades somiar té premi, i més quan es tracta de proposar idees i iniciatives que poden millorar la terra on vivim. davall aquesta premissa va nàixer el concurs d'idees 'Somiadors i somniadores per Castelló' que el Govern provincial va posar en marxa aquest any i que ha arribat a la seua fi amb l'entrega de premis als millors projectes. El jurat, compost per representants de la Universitat Jaume I, Cambra de Comerç, Creu Roja, ASHOTUR i Diputació, ha dictat aquesta setmana els premis en les quatre categories que formaven el concurs: la proposta més votada, la de major viabilitat, el somiador o somniadora júnior i la idea més innovadora.

En l'acte d'entrega de guardons, la diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruíz, ha explicat que "aquesta iniciativa ens ha permés sumar talent ciutadà i compartir projectes per un Castelló millor. L'objectiu del Govern provincial era fomentar la participació ciutadana per a ajudar-nos a posar en valor el territori i els valors d'aquesta terra. Perquè entre tothom podem tirar endavant il·lusionants projectes que ens uneixen i ens fan sentir orgull dels nostres pobles. Es tracta d'un pas més en el full de ruta marcada per Moliner a l'hora de construir una província líder en oportunitats, qualitat de vida i benestar per al nostre veïnat".

Premis Somniadors

El premi Somniadors a la idea més votada, amb 1.379 vots, correspon a la proposta 'Filmoteca del centre: reactivem els cines Rex', presentada per Mónica Segarra, Ana Urcèola, Silvia Miralles i Teresa Sellés. Aquestes joves plantegen el trasllat de la programació de la Filmoteca de Castelló al cinema Rex amb la finalitat de reactivar la cultura i el patrimoni cinematogràfic i activar el teixit associatiu de la província.

Per la seua banda, el premi per al projecte amb major viabilitat a curt i llarg termini recau en la proposta 'Talents', de Nourdedddine l'Atabb, i persegueix l'objectiu de crear un teatre comunitari per a potenciar la participació dels col·lectius en risc d'exclusió social.

El guardó al Somniador Júnior ha recaigut en el xiquet Yael Romero Mateu per la seua idea de crear un centre de jocs analògics, no tecnològics, per a xiquets i xiquetes que permeta desenrotllar la seua creativitat i conéixer amistats noves.

Finalment, la proposta més innovadora ha recaigut en Pablo Simó, el qual proposa crear una xarxa de sendes, pistes i camins de pelegrinatge per la província cap a la capital de la Plana, igual que fa el Camí de Santiago, passant pels paisatges i entorns més emblemàtics.

Cal recordar que aquest concurs ha arreplegat en la web milers de vots i més de 200 propostes relacionades amb el medi ambient, acció social, cultura, joventut, esports, turisme, promoció econòmica o infraestructures.