Logo de la Diputación de Castellón

Actualidad

La Diputació serà l'escenari de la performance ‘Vínculos de sangre’ contra la violència de gènere

La Diputació serà l'escenari de la performance ‘Vínculos de sangre’ contra la violència de gènere
18 de Noviembre de 2021

La vicepresidenta, Patricia Puerta, pretén implicar el conjunt de la societat en l'erradicació d'aquesta xacra social

El pròxim 22 de novembre el Palau de les Aules de la Diputació acollirà la performance ‘Vínculos de sangre’, a càrrec d'Ulalau Fotografia-Arts Works, una acció artística impactant de denúncia oberta al públic que girarà al voltant de les estàtues romanes exposades en el seu vestíbul i escales. És una informació oferida per la vicepresidenta i responsable de l'àrea d'Igualtat, Patricia Puerta, en el Menador Espai Cultural de Castelló durant la presentació dels actes programats entorn de la commemoració del 25-N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència de Gènere. Ha sigut en un acte al que han assistit una trentena d'institucions i associacions, en el qual també ha participat la regidora de Feminisme de l'Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz.

Durant la seua intervenció, la vicepresidenta ha explicat que “s'ha dissenyat una programació que pretén incidir en diferents segments de població i involucrar al conjunt de la societat perquè se sume a la causa de l'erradicació de la violència sobre les dones”.

També ha destacat la conferència programada per al dia 24 de novembre ‘Violència cap a la infància: vicària, econòmica, assistencial. Les agressions sexuals, tractament penal i les noves reformes que s'aveïnen’, que impartirà la magistrada i doctora en dret penal Lara Esteve.

A més, s'ha referit al lliurament de premis i diplomes que es realitzarà el 25 de novembre del concurs de microrelats ‘Rocío López Agredano’ contra la violència masclista, dirigit alumnat de l'ESO, cicles formatius i batxiller

La responsable de l'àrea d'Igualtat ha recordat que la institució provincial continua treballant en polítiques públiques feministes amb actes com la jornada tècnica celebrada dilluns passat a Sant Mateu o la implementació d'un projecte pilot de tallers de sensibilització sobre violència de gènere destinat a la població reclusa del Centre Penitenciari Castelló d'Albocàsser condemnada per delictes de violència sobre les dones.