La Diputació s’implica per a formar professionals en el camp sociosanitari que atenguen les necessitats de la població major de l’interior

La Diputació s’implica per a formar professionals en el camp sociosanitari que atenguen les necessitats de la població major de l’interior
29 de Gener de 2020

20 alumnes participen en un curs d’especialització que inclou pràctiques remunerades en la xarxa d’Unitats de Respir de la corporació provincial

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, el diputat de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, i el director territorial d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació, José Vicente Andrés, han donat hui la benvinguda a l'alumnat dels Tallers d'Ocupació en Atenció Sociosanitària que es duran a terme durant l'any 2020 en els centres CEDES que l'ens provincial té situats a les localitats de Llucena (l'Alcalatén) i Albocàsser (l’Alt Maestrat), gràcies al finançament del Servei Valencià d'Ocupació i Formació (LABORA).

Formen part d'aquests dos programes de professionalització 19 dones i 1 home que procedeixen dels municipis de l'Alcora, Ribesalbes i Llucena, Culla, la Pobla Tornesa, la Salzadella, la Serra d’en Garceran, la Vall d'Alba i Albocàsser. Són persones (10 en cada taller) que alternaran durant un any la formació amb el treball remunerat en les Unitats de Respir de la Diputació. En acabar, rebran un certificat de professionalitat que les acreditarà per a poder accedir al camp laboral de l'atenció a persones dependents.

En la seua intervenció de benvinguda, el president Martí ha posat en valor el paper de la Diputació com a institució local “que es preocupa pels seus veïns i veïnes” i ha posat com a prova “la bona faena” del departament de Promoció Econòmica en matèria de formació i ocupació. “Hem de ser vigilants i apostar per un tipus de formació que estiga vinculada a les necessitats del territori tenint en compte l'evidència que caminem cap a una societat cada vegada més envellida, sobretot a l'interior, que precisarà d'atenció formada i especialitzada”, ha dit. “Per això hem emprés aquest projecte formatiu, per a formar-vos i perquè doneu el millor de vosaltres i el millor servei als nostres majors i a les persones que més el necessiten”.

Pau Ferrando ha encoratjat tot l'estudiantat a “superar el taller d'ocupació amb èxit i adquirir les competències adequades per a ampliar les possibilitats d'inserció en el món laboral en l'entorn rural”. Igualment, els ha recordat que sempre poden acudir al personal dels CEDES en cas de tindre una idea emprenedora, per a informar-se sobre llocs de treball en la seua zona o per a aprendre a realitzar currículums i a afrontar les seues entrevistes de treball”.

El president Martí ha seguit amb atenció les intervencions de les persones que formen part del taller d'ocupació, de les quals ha destacat “el seu entusiasme i ganes d'aprendre”, així com “la vocació de romandre en el territori, que vinculen a la generació d'ocupació digna orientada a l'atenció sociosanitària i, especialment, a les persones majors i dependents”. “És”, ha destacat, “una reivindicació que està d'acord amb l'objectiu que ens hem marcat en la Diputació del canvi de fixar la població al territori ampliant la quantitat i la qualitat de serveis i adoptant mesures que ajuden a generar activitat econòmica”.

L'acte de recepció ha tingut lloc en el Palau Provincial de la plaça de les Aules de Castelló. Posteriorment, l'alumnat d'aquests tallers d'ocupació es traslladat a l'edifici de Noves Dependències de la Diputació en l'avinguda de la Vall d'Uixó de la capital, on ha rebut una sessió de formació sobre riscos laborals impartida per part dels tècnics de la casa.