La Diputació recupera el Cocherón com a centre de recepció i emmagatzematge de material de protecció contra la Covid-19

La Diputació recupera el Cocherón com a centre de recepció i emmagatzematge de material de protecció contra la Covid-19
28 de Maig de 2020

La institució provincial treballa des de fa dos mesos en l’ampliació i el condicionament de les instal·lacions per a dita fi i el posa a disposició dels ajuntaments de Castelló

La Diputació de Castelló ha recuperat bona part de les instal·lacions del Cocherón Provincial com a centre de recepció i emmagatzematge de material de protecció sanitari contra la Covid-19. Per a fer-ho possible, el personal del parc mòbil treballa condicionant des del passat mes de març diferents parts de l’espai fins ara en desús per a destinar-los a aquest nou menester.

El diputat Santi Pérez ha explicat que “aquesta va ser una de les primeres decisions que, com a equip de govern, vam prendre arran la irrupció del coronavirus a les nostres vides, ja que enteníem que havíem de disposar d’un punt únic on concentrar i guardar les tones de material de protecció per a protegir la ciutadania”. L’elecció d’aquest complex no va ser a l’atzar, ja que es troba en un espai bonament connectat amb la xarxa de carreteres i disposa a pocs passos de la flota de vehicles per a transportar el material allà on siga requerit. Actualment, les instal·lacions propietat de la Diputació custodien mascaretes, gels, bates, bussos, lleixiu i paper higiènic.

Pérez ha explicat que el Cocherón Provincial està a “la completa disposició” de qualsevol dels 135 ajuntaments de la província, “com així ho hem manifestat sempre”, per això ha dit no entendre “la petició del Partit Popular d’habilitar un magatzem de material de protecció quan a Castelló funciona un des del primer moment”. Així mateix, ha manifestas que les instal·lacions es mantindran com a tal en prevenció a possibles rebrots de la pandèmia.

Les tasques de condicionament del Cocherón, situat a l’avinguda de València de Castelló, han consistit en la neteja de tot l’espai, de més de 2.000 metres quadrats, el buidatge de les dependències sense ús definit i la reparació de xicotets desperfectes. Per a més endavant, des de la Diputació s’escometran noves actuacions “per a dignificar aquest espai fins ara infrautilitzat”, com són la reparació de les goteres que afecten diverses parts del complex. L’Oficina Tècnica ja està treballant en donar-li solució a aquest problema.