Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació distribuirà 26.000 polseres per a sensibilitzar contra l'assetjament escolar

La Diputació distribuirà 26.000 polseres per a sensibilitzar contra l'assetjament escolar

5 de desembre. La Diputació de Castelló distribuirà un total de 26.000 polseres antibullying per a sensibilitzar la província contra l'assetjament escolar. Així, el Govern provincial distribuirà aquestes polseres entre les persones assistents diumenge que ve a la trobada futbolística Villarreal CF-FC Barcelona. Aquesta acció forma part de l'intens treball que està desenvolupant el Govern provincial per a sensibilitzar el jovent de Castelló contra el bullying. Així, i gràcies a la col·laboració del Villarreal CF que s'ha sumat al projecte liderat per la Diputació amb la tv movie Res serà igual, aquesta acció tindrà un abast espectacular en aquest objectiu comú d'eradicar l'assetjament en les aules de la província.

La diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha explicat que “aquestes polseres són un pas més en el nostre camí de dir no a l'assetjament escolar, i en aquest objectiu que tot el jovent de Castelló mostre el rebuig d'aquest tipus de conductes intolerables”.

Educar a través de l'audiovisual

El projecte de la tv movie 'Res serà igual' que lidera la Diputació amb la creació per part del seu director, Víctor Antolí, va nàixer en 2016 amb l'objectiu d'arribar a la joventut a través d'una peça audiovisual de qualitat “que parla el seu mateix llenguatge. No és fàcil arribar de forma eficaç a l'adolescència amb aquest tipus de temes sense generar rebuig, i crec que l'acollida ha estat molt bona i és una experiència que es podria exportar inclús a altres províncies, tenint en compte la gravetat del problema de l'assetjament escolar al nostre país”, ha explicat la diputada.

Tant és així que la primera part de Res serà igual ha arribat a 27.000 joves, que han visualitzat el migmetratge, amb la implicació de 22 instituts en què s'han impartit xarrades i compartit col·loquis amb l'assetjament escolar com a tema central.

Un avanç de luxe per a la segona part de Res serà igual

“Diumenge que ve serà una ocasió de luxe per a implicar tota la província en el rebuig a l'assetjament escolar”, ha assenyalat el creador i director de Res serà igual, Víctor Antolí.

Per a eradicar l'assetjament escolar de les aules de Castelló, la Diputació de Castelló i el Villarreal CF han dissenyat una completa jornada d'activitat, coincidint amb un de les trobades més esperades de la temporada de Lliga com és el Villarreal CF- FC Barcelona.

Tal com ha explicat Antolí, “serà precisament en el descans del partit quan s'estrenarà l'avanç de la novetat de 'Res serà igual'. De forma prèvia a la seua estrena, hem organitzat una acció que tindrà lloc a les 18:30 hores en la plaça de l'Estadi de la Ceràmica, que consistirà en una 'batalla de galls' contra l'assetjament escolar. Al voltant de 16 joves i el grup de rap ARSE ambientaran una jornada en què s'utilitzarà el rap com a eina per a denunciar i recolzar el jovent perquè no patesca en silenci”.

Durant el descans del partit, abans de l'estrena, actuarà el raper ARKANO, guanyador internacional de les batalles de galls de Redbull, que interpretarà el seu nou single “Diferent”, que ha cedit al projecte com a tema central d'aquesta segona part.

Cal recordar que en la web www.resseraigual.com es pot visualitzar la primera part 'Ningú fa res', que denúncia el silenci davant d'aquest alifac que pateix més del 25% del jovent a Espanya.