La Diputació de Castelló reforça l'atenció als 3.304 usuaris de la teleajuda i amplia el seu suport als ajuntaments

La Diputació de Castelló reforça l'atenció als 3.304 usuaris de la teleajuda i amplia el seu suport als ajuntaments
21 de Març de 2020

L'àrea de Benestar Social estudiarà l'atenció de les necessitats dels municipis que no cobrisquen les administracions central i autonòmica per a fer front a l'efecte de la pandèmia del coronavirus

La Diputació de Castelló ha posat en marxa un pla de treball extraordinari per a reforçar l'atenció a la gent gran, el sector de la població més vulnerable davant la pandèmia del coronavirus. En aquest sentit, com avança la vicepresidenta i responsable de Benestar Social, Patricia Puerta, “s'ha donat ordre de reforçar el servei de Teleajuda, perquè considerem que és necessari tindre una atenció més intensa sobre els nostres majors en tota la província”.

La Diputació ofereix als municipis un servei de Teleajuda del qual es beneficien un total de 3.304 usuaris, ciutadans d'avançada edat i amb problemes de mobilitat. “Hem ampliat l'assistència telefònica per a poder fer un control més exhaustiu, amb crides personalitzades perquè tots tinguen una atenció continuada”, assenyala la vicepresidenta.

De manera paral·lela, la institució provincial ha remés una notificació a tots els ajuntaments perquè “ens transmeten tota la informació relativa a l'atenció dels serveis socials de les diferents localitats “per a determinar l'espai en el qual podem ser més efectius a l'hora d'articular ajudes”.

Sobre aquest tema, insisteix que “el que volem és saber quin suport i per a quines accions reben ajuda de les administracions central i autonòmica, perquè del que es tracta és de no solapar-se”. Així, “amb aquesta informació podrem analitzar quins són els millors espais en l'àmbit de Benestar Social perquè la Diputació estudie la manera de cobrir-los”, explica Patricia Puerta.

Bases de subvencions

Així mateix, la vicepresidenta recorda als ajuntaments que en el ple del passat 12 de març es van aprovar les bases de subvencions per a iniciatives locals vinculades al benestar social, assenyalant en aquest sentit que els consistoris locals “podran incloure en aquestes ajudes les despeses que els hagen pogut generar les situacions d'emergència pel coronavirus per a atendre els més vulnerables”.

Dirigides a ajuntaments de menys de 10.000 habitants, aquestes bases recullen un muntant global d'1.420.000 euros. Des de l'àrea de Benestar Social de la Diputació s'ha remés un escrit als ajuntaments on s'explica que poden ser objecte de subvenció econòmica les següents iniciatives vinculades a l'atenció de la població en situació d'especial vulnerabilitat, durant la vigència de l'estat d'alarma decretat davant la situació de pandèmia per Covid-19:

• Contractació d'elaboració i subministrament domiciliari de serveis de servei d'àpats a favor de les persones majors i de les persones amb diversitat funcional, confinades en els seus habitatges en situació de soledat i vulnerabilitat.

• Articulació de serveis de subministrament domiciliari de productes bàsics de primera necessitat a favor del referit sector de població.

• Articulació de campanyes municipals en matèria de salut i prevenció directament relacionades amb l'actual emergència sanitària.

A més, els ajuntaments podran posar en coneixement de la Delegació de Benestar Social de la Diputació Provincial de Castelló la concurrència d'altres necessitats d'àmbit local detectades davant la crisi sanitària, no expressament contemplades en les bases de la convocatòria de subvencions econòmiques, a fi de possibilitar l'articulació de recursos extraordinaris en col·laboració amb Entitats Sectorials Prestadores de Serveis Socials.