Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació de Castelló promou a Soneja l'envelliment actiu amb un nou centre d'atenció per a majors

La Diputació de Castelló promou a Soneja l'envelliment actiu amb un nou centre d'atenció per a majors
24 de setembre de 2021

L’àrea de Benestar Social inverteix 13 mil euros en el condicionament de les instal·lacions del nou servei de promoció de l’autonomia personal

Soneja amplia des de hui la seua cartera de serveis socials amb la inauguració del nou centre de promoció de l’autonomia personal (SPAP). L’obertura ha estat possible gràcies a una inversió de 13 mil euros de la Diputació de Castelló, els quals s’han dedicat al condicionament de les instal·lacions municipals i a la contractació del personal encarregat. Es tracta d’un espai on es treballa exclusivament amb la gent gran perquè gaudisquen d’un envelliment actiu i saludable.

L’obertura de les portes del nou SPAP s’ha produït aquest matí amb la presència de la vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta, i l’alcalde de la localitat, Benjamín Escriche. Puerta ha recalcat que un dels sentits d’aquesta Diputació de caire progressista és el de garantir que tots els municipis oferisquen el màxim ventall de serveis públics a la ciutadania «i hui, ací a Soneja, fem un pas més fent possible l’entrada en funcionament d’aquest centre, que millorarà considerablement la qualitat de vida dels i les nostres majors». La vicepresidenta ha remarcat que aquesta localitat, amb 1.500 habitants, compta amb una població envellida «que ara podrà beneficiar-se de la posada en marxa d’aquest nou servei».

El nou SPAP actuarà en una primera fase com a punt d’atenció a la gent gran, però està previst que en un futur s’amplien els serveis i es trasllade a un nou emplaçament convertit en un centre de dia. «Des de la Diputació hem apostat perquè Soneja compte en un futur amb un equipament d’aquestes característiques per la seua ubicació estratègica. Ara, després de moltes converses, hem aconseguit que la Generalitat l’haja inclòs en el seu pla d’infraestructures socials».

Per la seua banda, l’alcalde Benjamín Escriche ha fet visible la seua felicitat perquè «la Diputació ha complit amb Soneja i amb la seua gent, que ja mai més haurà de buscar aquest servei fora del nostre poble».

AMPLIACIÓ EN CINC MUNICIPIS

Amb aquesta obertura, la Diputació de Castelló ha ampliat només enguany la xarxa pública de centres de promoció de l’autonomia personal en cinc nous espais. A data de hui la corporació provincial es fa càrrec de 94 punts d’atenció a la gent major, el que suposa un esforç econòmic per a la institució de 675.000 euros. Junt amb el centre de Soneja se n’han obert de nous a Figueroles, Ludiente, Castillo de Villamalefa i Llucena.