La Diputació de Castelló edita un llibre recopilatori dels textos presentats en el concurs de Microrelats de Persones Majors

La Diputació de Castelló edita un llibre recopilatori dels textos presentats en el concurs de Microrelats de Persones Majors
28 de Març de 2023

La portada correspon a la il·lustració de Mar Mateu Serrano, guanyadora de l'I Certamen d'Il·lustració Juvenil Intergeneracional

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i la vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, han participat hui en l'acte-col·loqui de presentació del llibre recopilatori dels textos que s'han presentat en les tres edicions del concurs de Microrelats de Persones Majors. A més, la portada correspon a la il·lustració de Mar Mateu Serrano, guanyadora de l'I Certamen d'Il·lustració Juvenil Intergeneracional, i també inclou la resta d'il·lustracions presentades en el certamen.

Martí ha assenyalat que, per primera vegada, la Diputació de Castelló ha impulsat aquesta iniciativa a través de la qual “els relats quedaran per sempre en aquest llibre”. “És un treball fruit del projecte intergeneracional impulsat pel departament de Benestar Social”, ha afegit.

A més, el president ha destacat que l'objectiu d'aquests concursos és “visibilitzar a les persones majors de la província i donar espai per a l'expressió escrita de les seues vivències, com mig útil per a la prevenció de l'envelliment i desenvolupament personal de les persones majors de la província de Castelló”.

“D'aquesta manera, ajudem a potenciar la participació i el paper actiu de les persones majors de la nostra societat, fomentant l'escriptura i la seua imaginació, així com aconseguir conservar la memòria col·lectiva que ens caracteritza com a província a través d'aqueixes històries particulars que han marcat la vida dels nostres majors”, ha afegit.

Per part seua, la vicepresidenta ha agraït a tots els i les professionals i participants “que, gràcies al seu treball, fan possible aquest tipus d'iniciatives. I, sobretot, a les persones majors i adolescents que, any rere any, han demostrat la seua més que valia i ens han brindat i compartit grans lliçons de vida”.