La Diputació de Castelló aprova el conveni amb l’Associació Econsciencia per a rimpulsar el projecte ‘Sostenibilitat, Salut i Solidaritat’

La Diputació de Castelló aprova el conveni amb l’Associació Econsciencia per a rimpulsar el projecte ‘Sostenibilitat, Salut i Solidaritat’
2 d'Agost de 2022

El president, José Martí, ha signat aquest acord que busca el desenvolupament de programes d'innovació orientats a l'acció participativa en diversos col·lectius de la província de Castelló

Castelló, 1 d’agost de 2022. La Diputació de Castelló ha signat un conveni de col·laboració, dotat amb 15.000 euros amb l'Associació Econsciencia, per tal de recolzar el projecte ‘Sostenibilitat, salut i solidaritat’ que busca el desenvolupament de programes d'innovació orientats a l'acció participativa en diversos col·lectius de la província de Castelló, partint d'un àmbit de treball que relaciona la salut, el medi ambient i la cooperació. Aquest acord ha sigut signat pel president de la institució provincial, José Martí, acompanyat de la vicepresidenta i titular de Benestar Social, Patricia Puerta, i per Amor Peris, presidenta de l'associació sense ànim de lucre.

En l'acte, Martí ha afirmat que es tracta d'una col·laboració ‘’molt òptima per a la nostra província, ja que es tracta d'un projecte que afavoreix la presa de consciència orientada a l'acció de més persones i col·lectius’’. A més, ha recalcat ‘’la importància que se li dona en aquest programa a la cooperació al desenvolupament unint i fortificant les relacions entre la societat urbana i la rural i entre la ciutadania i les institucions’’.

El programa subvencionat consta de tres parts. La primera d'elles és el procés d'inoculació i desenvolupament d'idees innovadores en col·lectius. Comença amb una sessió de presentació del tema i la problemàtica relacionada amb els tres àmbits del projecte en la qual es busca la presa de consciència i la implicació del col·lectiu.

La segona part tracta sobre una activitat conjunta i oberta en la naturalesa amb una acció mediambiental i propostes culturals, on participaran els col·lectius que treballen o han treballat en el projecte, en una acció en la naturalesa, la neteja o el recondicionament d'un espai natural, complementant-se amb activitats culturals com la música o el teatre.

Finalment, el tercer moment del programa consisteix en una jornada de trobada, presentació de projectes i formació. Durant dos dies, la Jornada de Medi Ambient, Salut i Solidaritat presentarà la problemàtica triada i les iniciatives de solució per a aquesta. La jornada es compondrà d'un fòrum d'experts i un de diàleg, així com espais expositius i diverses activitats culturals.

Sobre aquestes tres operacions s'ha pronunciat la vicepresidenta Patricia Puerta, qui ha assegurat que es tracten de ‘’activitats que plantegen accions i solucions constructives a la problemàtica ambiental implicant a totes les persones i col·lectius per a promocionar la sostenibilitat, la salut i la solidaritat’’.