La Diputació de Castelló acull la presentació d'un estudi sobre el servei de coordinació de parentalitat d'Anefam

La Diputació de Castelló acull la presentació d'un estudi sobre el servei de coordinació de parentalitat d'Anefam
La vicepresidenta i diputada provincial de Benestar Social, Patricia Puerta, en la presentació de l'estudi sobre el servei de coordinació de parentalitat d'Anefam.
15 de Novembre de 2022

La vicepresidenta i diputada provincial de Benestar Social, Patricia Puerta, ha destacat el treball d'Anefam en "prevenir i solucionar conflictes en les famílies" i el suport de la institució provincial a través d'una línia de subvencions de 18.890 euros

El saló de plens de la Diputació de Castelló ha acollit avui la presentació del llibre 'La coordinació de paternalitat: una anàlisi basada en l'evidència en famílies amb processos de separació d'alta conflictivitat de la província de Castelló' de l'Associació per a l'atenció de famílies i menors de la Comunitat Valenciana (Anefam). El llibre recull els resultats obtinguts a partir del treball realitzat en 28 famílies de Castelló per part de la coordinació de criança d'Anefam, un programa que es va implementar en la província en 2016 i en el qual la Diputació de Castelló col·labora amb una línia de subvenció de 18.890 euros.

El servei de coordinació de paternalitat va dirigit a famílies els progenitors de les quals es troben en procés de ruptura o ja estan separats i presenten nivells moderats o alts de conflictivitat, que també afecten els fills i filles.

La vicepresidenta i diputada provincial de Benestar Social, Patricia Puerta, ha assenyalat que, a través del programa 'Coordinació de paternalitat' d'Anefam, "s'està ajudant a millorar la comunicació entre els fills i les filles amb els seus pares i mares, a treballar els aspectes més complicats de la criança, la cura dels menors i la presa de decisions, tot per a prevenir o solucionar situacions de conflictivitat, i fer-ho d'una manera pacífica i des de la col·laboració".

Per part seua, la presidenta d'Anefam, Begoña Pradells, ha assenyalat que per a la consolidació d'aquest recurs a la província de Castelló "ha estat fonamental comptar amb el suport de les institucions públiques, com és el cas de la Diputació de Castelló, la Fundació Dávalos-Fletcher i la Universitat Jaume I, entre altres, i també privades".

"L'increment de famílies que han recorregut a aquest recurs durant aquests anys fa que siga important que la societat castellonenca siga coneixedora de l'existència d'aquest servei i les diverses maneres d'accedir als mateixos", ha afegit Pradells.

Del resultat final de la recerca es conclou que la intervenció del coordinador de paternalitat amb parelles amb alt conflicte després de la ruptura "ha resultat eficaç" i ha disminuït l'ús d'estratègies negatives de resolució de conflictes, al mateix temps que s'augmenten les positives. "I això, tan sols sis mesos després de la intervenció, fins i tot sense haver finalitzat", ha assenyalat la presidenta d'Anefam.

Referent a això, Puerta ha assenyalat que "els resultats són positius, la qual cosa evidencia el destacat paper que està assumint Anefam". "Des de la Diputació de Castelló no cap més que reafirmar el nostre compromís amb les associacions que, com Anefam, són un actiu vital en la nostra societat", ha conclòs Puerta.