Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

La Diputació col·labora en la posada en marxa del nou servei d'acompanyament telefònic per a persones majors del Teléfono de la Esperanza

La Diputació col·labora en la posada en marxa del nou servei d'acompanyament telefònic per a persones majors del Teléfono de la Esperanza
28 de setembre de 2020

El programa combatrà a partir de l’1 d’octubre la soledat que pateix molta gent gran amb atenció psicològica sense cap cost per a l’usuari

La Diputació de Castelló i el Teléfono de la Esperanza posaran en marxa aquest dijous 1 d’octubre un nou servei d’acompanyament telefònic per a persones majors de 65 anys que viuen soles o que es troben en risc d’exclusió social. L’objectiu d’aquesta campanya, en paraules de la vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, no és un altre “que brindar recolzament psicològic i emocional a la gent que més ho necessita, fent-los saber que no estan sols i integrant-los dins de la nostra societat”.

L’arrancada d’’Escuchando a los Mayores’, tal i com s’animena el programa, es farà coincidint amb la commemoració mundial del dia de la gent gran. A partir d’aleshores, es posarà en marxa l’acompanyament i el seguiment telefònic, que segons ha detallat Puerta posarà “especialment l’accent en l’atenció psicològica i social”. En aquest sentit, la vicepresidenta ha incidit que la pandèmia “ha agreujat els problemes psicològics de les persones majors que, pel cicle de la vida, han perdut els seus familiars més directes i que ara se senten amenaçats per la soledat”. “Això ens obliga a actuar”, ha continuat, “perquè si no ho fem està demostrat que l’aIllament pot comprtar un deteriorament de la salut mental”.

Des del Teléfono de la Esperanza, la presidenta Eneyda Paz ha explicat que “l’acompanyament començarà sent per telèfon, amb el qual deixarem que la gent major s’expresse i ens conte les seues necessitats i les seues preocupacions, el que ens servirà per a diagnosticar i tractar correctament el seu problema”. En cas que no siga possible, es faran 12 telefonades més, amb les quals s’avaluarà si l’usuari ha de passar a atenció psicològica presencial. Tot el servei és completament gratuït. “Volem que la gent major es motive i que se’ls alleuge el seu sofriment”, ha afegit Paz.

A banda, també s’habilitaran espais espais físics amb activitats grupals per a afavorir la integració social i l’autoestima de les persones usuàries i s’obrirà una nova finestra per a l’assessorament de familiars, cuidadors i agents socials en matèria de soledat i vellesa.

La Diputació finança part d’aquest servei amb l'ajuda de 8.800 euros que rep l'entitat provinent de la convocatòria de subvencions a entitats privades prestadores de serveis socials. El Teléfono de la Esperanza compta actualment a Castelló amb 32 voluntaris que s’encarreguen de l’atenció telefònica i les consultes presencials.

RECOLZAMENT A LA GENT MAJOR DURANT LA PANDÈMIA

Patricia Puerta ha recordat que, pel que fa a la gent major, les línies d’actuació són més àmplies. “Des de l’inici de la pandèmia hem reforçat el servei de tele-ajuda per a atendre i fer acompanyament als més de 3.000 usuaris que disposa i hem signat un conveni amb Creu Roja per a garantir l’alimentació i la higiene bàsica de les persones majors en risc d’exclusió de l’interior provincial”. D’altra banda, els serveis de promoció de l’autonomia personal, que s’ha vist ampliat aquesta tardor amb una desena de centres més, van continuar treballant des de casa durant el confinament.