La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

La Diputació augmenta un 4% el pressupost de bombers

La Diputació augmenta un 4% el pressupost de bombers
26 d'Octubre de 2017

L'Assemblea General del Consorci Provincial de Bombers ha aprovat aquest matí al Palau Provincial el pressupost de l'any que ve que, amb 18.358.666 euros, augmenta en un 4% respecte a 2017 amb l'objectiu de la Diputació de garantir la millor resposta a les emergències a tot el territori.

26 d'octubre. L'Assemblea General del Consorci Provincial de Bombers ha aprovat aquest matí al Palau Provincial el pressupost de l'any que ve que, amb 18.358.666 euros, augmenta en un 4% respecte a 2017 amb l'objectiu de la Diputació de garantir la millor resposta a les emergències a tot el territori. La Generalitat Valenciana ha recolzat amb el seu vot els comptes provincials que inclouen entre les seues partides el funcionament de les brigades forestals que han creat ambdues institucions impulsades per Javier Moliner per a previndre els incendis a les zones d'interfície urbana.

El diputat provincial de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “enguany incidim especialment en la prevenció i en la resposta eficaç des de qualsevol punt de la província, amb la creació de vuit brigades d'interfície urbana que crearan treball a l'interior de la nostra província i milloraran la seguretat de la població, tant a l'interior com als municipis de costa que tenen una important superfície d'interfície urbà, amb el perill conseqüent que entranya tindre aquestes vivendes tan pròximes a la massa forestal”.

En aquest sentit, el diputat Rubio ha insistit a més en “no descuidar ni deixar de costat la inversió i modernització dels nostres mitjans materials i humans per a prestar un dels millors serveis d'emergències que es poden prestar a Espanya en aquestos moments”.

Per a això, els comptes que s'han aprovat avui en la Diputació de Castelló inclouen tots els plans i projectes conjunts que està coordinant el Govern provincial amb el Consell per a millorar la resposta davant les emergències de tota la província.

200.000 euros per al Pla provincial d'helisuperfícies

Respecte d'això, el diputat de l'àrea ha insistit en la importància de dotar els bombers de la província de Castelló dels millors mitjans per a combatre les emergències, especialment a les zones més inaccessibles de l'interior de la província amb l'ampliació del Pla provincial d'helisuperfícies.

Per a això, en el pressupost de l'any que ve s'han consignat 200.000 euros que permetran complir amb el compromís de Javier Moliner d'ampliar el Pla provincial d'helisuperfícies amb noves plataformes.

Cal recordar que ja enguany s'han iniciat els treballs per a habilitar 15 noves helisuperfícies, dues d'elles ja concloses a San Vicente de Piedrahita i Alcalà de Xivert. Així, la xarxa d'helisuperfícies s'estendrà a Altura, Ares del Maestrat, Artana, Catí, les Coves de Vinromà, Culla, la Salzadella, Sant Joan de Moró, San Rafael del Río, Torrechiva i Viver.

80.000 euros en nous equipaments

Respecte d'això, el diputat de l'àrea ha insistit en la importància de dotar els bombers de la província de Castelló de les millors eines per a combatre les emergències. Per a això, en el pressupost de l'any que ve s'han consignat 80.000 euros, al projecte de canvi de vestuari d'intervenció dels bombers i que se sumaran a la compra de maquinària per a atallar qualsevol incendi, amb especial atenció a les zones rurals de la província.

Vuit noves brigades de treball

No en va, la lluita contra els incendis en l'entorn natural és una de les principals comeses del Consorci Provincial de Bombers i per a això la Diputació cofinançarà l'any que ve, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, un servei de vuit brigades de treball en interfície urbana per a la prevenció d'incendis.

Per a això, les administracions provincial i autonòmica invertiran 945.992 euros a parts iguals que es destinaran a “dur a terme unes més que necessàries labors de prevenció durant tot l'any”.