Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

La Diputació conjumina als municipis més grans contra els desnonaments

La Diputació conjumina als municipis més grans contra els desnonaments

26 d'octubre. La Diputació de Castelló ha abanderat aquest matí junt amb el Col·legi d'Advocats de Castelló i sis dels ajuntaments més grans de la província una iniciativa per a frenar els desnonaments i garantir l'accés a la vivenda a totes les persones de la província.

La iniciativa, impulsada pel president del Govern provincial, Javier Moliner, s'ha materialitzat amb la firma del conveni de col·laboració entre l'agrupació provincial de lletrats i els consistoris de Benicarló, Borriana, Castelló de la Plana, Onda, Vila-real i Vinaròs, relatiu a la prestació del servei d'assessorament i mediació en les reclamacions hipotecàries contra la vivenda habitual.

Moliner ha posat en valor l'acord aconseguit amb sis dels municipis amb més de 20.000 habitants de la província. Avui hem donat un nou pas a l'hora de prestar un servei com aquest als municipis més grans de la província. “Es tracta d'un servei de la mà del Col·legi Oficial d'Advocats que precisament busca estar al costat de les persones que més ho necessiten. A través d'aquest servei persones que han tingut problemes hipotecaris reben assessorament i ajuda per a evitar situacions extremes com ho és un desdonament. És un recurs que ha evitat molts desnonaments, molta gent que tenia serioses dificultats ha pogut arribar a un acord amb les entitats financeres”.

No obstant això, el president creu necessari el manteniment d'aquest servei, ja que “tot i que la situació econòmica és millor, encara hi ha famílies castellonenques que desgraciadament necessiten aquest servei perquè per les seues circumstàncies personals avui estan patint les conseqüències de la crisi, i continuem estant al seu costat de la mà dels ajuntaments en un exercici de lleialtat institucional i de treball conjunt per a prestar un servei que individualment seria molt complicat de fer”.

És per això que la Diputació de Castelló ha volgut mantindre aquesta mesura antidesnonament que permet habilitar en les cases consistorials dels sis municipis un servei d'assessorament jurídic als deutes de prèstecs hipotecaris que no poden afrontar-los i de mediació entre les persones deutores i les seues respectives entitats creditores.

12.000 euros per a universalitzar el servei

A més, el president del Govern provincial ha destacat que aquesta cooperació impulsada amb el Col·legi d'Advocats, i que garanteix la Diputació amb una inversió de 12.000 euros, no es limita a oferir assessorament als veïnats dels municipis adherits, sinó que el seu objectiu és el “garantir la universalització de l'accés a aquest servei a totes les persones de Castelló”.

Per a això, en el conveni s'estipula la unió de recursos en aquestes oficines per a universalitzar el servei i atendre les peticions que puguen rebre d'altres municipis més xicotets de la província. És per això que persones empadronades a altres pobles castellonencs també poden fer ús d'aquesta iniciativa patrocinada pel Col·legi d'Advocats de Castelló.