La Diputació incentivarà la implantació d'empreses a l'interior

La Diputació incentivarà la implantació d'empreses a l'interior
13 de Novembre de 2017

La creació d'empreses noves a l'interior i el manteniment de la població juvenil a l'entorn rural és un objectiu tal per a la Diputació de Castelló en la seua lluita contra la despoblació que el Govern provincial ha inclòs en el seu pressupost de 2018 noves partides per una inversió de 1.087.944 euros, específicament adreçades a revertir l'important problema d'envelliment poblacional que pateix l'entorn rural de Castelló.

13 de novembre. La creació d'empreses noves a l'interior i el manteniment de la població juvenil a l'entorn rural és un objectiu tal per a la Diputació de Castelló en la seua lluita contra la despoblació que el Govern provincial ha inclòs en el seu pressupost de 2018 noves partides per una inversió de 1.087.944 euros, específicament adreçades a revertir l'important problema d'envelliment poblacional que pateix l'entorn rural de Castelló.

Així, dins del seu ambiciós programa contra la despoblació, Repoblem, a què destina una inversió de 4,1 milions d'euros, la Diputació de Castelló inclou com a noves iniciatives uns quants tallers d'ocupació específics a l'entorn rural, partides específicament adreçades a la creació d'empreses als municipis xicotets, ajudes directes de nova creació per a consolidar població juvenil a l'entorn rural, ajudes al transport i residència de joves universitaris a l'interior, i la creació de les unitats de conciliació familiar per a xiquets i xiquetes de 0 a 2 anys.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha visitat avui l'empresa Marie Claire a Vilafranca com a exemple “som molt conscients que la base sobre la qual se sustenta la població a l'interior de la nostra província passa necessàriament per crear oportunitats de treball. La gent acaba vivint on pot treballar. Per això crearem una dotació de més d'un milió d'euros per a incentivar que empreses que vullguen instal·lar-se a la nostra província puguen fer-ho, creant ocupació a municipis de l'interior, creant ocupació a municipis en risc de despoblació, generant així noves oportunitats i arguments perquè qui puga triar aquestos pobles per a viure puga fer-ho tenint una oportunitat per a treballar”.

Cal recordar que l'empresa Marie Claire va ser reconeguda amb la Distinció Provincial al Mèrit de la Innovació aquest 2017 per la Diputació, destacant de la seua trajectòria l'aposta de l'empresa per l'ocupació a l'àmbit rural, especialment en l'ocupació de dones.

Bonificar la creació d'empreses i motivar l'ocupació

Dins l'ambiciosa aposta de la Diputació de Castelló per la generació d'ocupació i oportunitats econòmiques a la província amb la seua estratègia provincial de més de 4 milions d'euros, el Govern provincial inclou una nova partida de 100.000 euros específicament adreçada al foment de l'emprenedoria a l'àmbit rural.

“Es tracta d'una nova línia de treball per a fomentar la creació d'empreses a l'interior que creem amb el compromís d'anar incrementant la seua dotació conforme es genere la demanda de persones emprenedores a l'entorn rural de la província”, ha indicat el president.

A aquesta nova iniciativa cal sumar els dos tallers d'ocupació que el Govern provincial portarà cap a Llucena i Albocàsser amb una inversió de 191.723 euros en cada un d'ells. Junt amb els tallers T'avalem de Llucena (73.254 euros), Morella (85.622 euros) i Albocàsser (85.622 euros), el Govern provincial consolidarà els centres CEDES com a centres motors de la dinamització econòmica de l'interior de Castelló, bressol d'oportunitats per a la població rural de Castelló.

Facilitar que el jovent es quede o torne als pobles

En aquest objectiu prioritari de la Diputació per revertir l'envelliment poblacional de l'entorn rural de Castelló, el Govern provincial ha fet convergir noves iniciatives des de Promoció Econòmica, però també des de l'àmbit d'Acció Social.

Tant és així que en 2018 es crea una partida pressupostària de 60.000 euros adreçada específicament a potenciar la consolidació de població juvenil als municipis xicotets de la província amb ajudes directes perquè consoliden la seua residència habitual a l'àmbit rural.

Una altra nova iniciativa del Govern provincial en aquest sentit és una inversió de 50.000 euros per a les despeses de transport i residència del jovent universitari de l'interior, per a fomentar que residesca als seus municipis.

Finalment, la Diputació contempla la creació d'unitats de conciliació familiar, adreçades a xiquets i xiquetes de zero a dos anys, amb una dotació pressupostària de 250.000 euros. “Volem que les famílies amb fills a l'interior de la província tinguen les mateixes oportunitats de conciliar la seua vida familiar amb la laboral que les que tenen famílies que resideixen a ciutats més grans. En massa ocasions aquest ha estat un motiu que ha portat a parelles joves a decidir anar-se'n dels seus pobles perquè no podien conciliar la seua vida laboral”.

En aquest sentit, cal recordar que els pressupostos mantindran actuacions provincials amb aquest mateix objectiu, com ara les unitats respira, les ajudes a la natalitat o les escoles matineres en centres educatius, totes elles amb una gran acollida en l'últim exercici.