Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

La Diputació formarà agents de la Policia Nacional per a utilitzar els desfibril·ladors

La Diputació formarà agents de la Policia Nacional per a utilitzar els desfibril·ladors
8 d'Octubre de 2017

La Diputació de Castelló impartirà formació a agents del Cos Nacional de Policia a Castelló per a que sàpien utilitzar els 200 desfibril·ladors que el Govern provincial ha instal·lat a 126 municipis de la província, inclosos els més poblats del litoral castellonenc.

8 d'octubre. La Diputació de Castelló impartirà formació a agents del Cos Nacional de Policia a Castelló per a que sàpien utilitzar els 200 desfibril·ladors que el Govern provincial ha instal·lat a 126 municipis de la província, inclosos els més poblats del litoral castellonenc. És un pas més d'acord a la voluntat del Govern provincial de fer que el Pla provincial de desfibril·ladors 'Castelló Territori Cardioprotegido' tinguen el màxim d'efectivitat a l'hora de salvar vides al territori.

La diputada provincial d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha explicat que “estem encantats de poder formar els agents perquè estem segurs que podran salvar moltes vides en les seues hores de servei. És un pas més dins d'aquesta innovadora iniciativa que ha permés convertir la província en el primer territori cardioprotegit del nostre país i que ja té el seu millor balanç després d'ajudar a salvar la primera vida d'un ciutadà a l'Alcora”.

Cal assenyalar que els agents policials se sumen a la formació que el Govern provincial ha impartit ja a 1.700 persones de la província. Unes sessions que s'han impartit a les distintes comarques de la província i inclús en les pròpies dependències de la Diputació, on han participat les persones que els propis ajuntaments han designat a cada municipi com idònies per a rebre aquesta formació.

Connexió en Xarxa per a optimitzar l'efectivitat

En la posada en marxa del Pla 'Castelló territori cardioprotegit' la Diputació ha incorporat els 200 desfibril·ladors instal·lats a una xarxa provincial localitzada pels serveis d'atenció d'emergències de la província.

“D'aquesta manera, quan qualsevol persona crida al 112 amb una urgència cardíaca en què pot ser vital un desfibriladors, el personal que l' atén sap a temps real on poden localitzar el dispositiu més pròxim per a atendre'l”, ha explicat la diputada.

Es tracta d'una mesura que afig efectivitat a tot el procés d'atenció d'aquest tipus d'urgències, reduint el temps de resposta.

També com a part de la campanya Repoblem

La Diputació ha invertit enguany 272.000 euros en la posada en marxa del programa provincial de prevenció de risc cardiovascular a tot el territori, sobretot, “per a millorar la resposta sanitària davant d'una urgència cardíaca al món rural castellonenc. El programa 'Castelló, territori cardioprotegit', permetrà que pobles xicotets de l'interior i inclús pedanies i urbanitzacions, tinguen un servei de prevenció cardiovascular més que necessari. No en va, moltes d'aquestes zones poblacionals estan majoritàriament habitades per potencials usuaris d'aquestos dispositius”, ha indicat Vicente-Ruiz.

I és que aquest programa sanitari és una eina més dins del full de ruta marcada per la Diputació a l'hora d'implementar totes aquelles iniciatives i polítiques que “igualen les oportunitats a tot el territori i redunden en més i millors serveis per a la gent que viu a l'interior castellonenc”.

“Igual que succeeix amb iniciatives com 'Escoles matineres', les unitats de respir familiar, la Xarxa Provincial d'Helisuperfícies o els serveis oferits en els centres CEDES, la instal·lació dels desfibril·ladors ambiciona millorar la qualitat de vida de la gent, perquè ningú haja d'abandonar el seu poble per falta de recursos”, ha ressenyat Vicente-Ruiz.