Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2018
Dia de la Província 2018
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2018
Dia de la Província 2018

La Diputació dóna el tret d'eixida a la Penyagolosa Trails

La Diputació dóna el tret d'eixida a la Penyagolosa Trails

24 de novembre. La Diputació de Castelló posiciona la província en l'elit mundial de l'esport amb el tret d'eixida avui a la vintena edició de la Penyagolosa Trails. El Palau Provincial ha acollit aquesta vesprada un emotiu acte de sorteig dels dorsals per a participar en les dues carreres més emblemàtiques de l'aposta turística i esportiva de la Diputació amb 'Castelló escenari esportiu': la MiM i la CSP quan es compleixen 20 anys de l'inici de la MiM, cita històrica que ja preveu superar tots els registres aconseguits fins ara.

Així ho ha posat en valor en la seua intervenció el president de la Diputació, Javier Moliner, qui ha destacat que “al maig demostrarem al món per què som una província única amb una competició única per la seua singularitat, tradició, paisatges, misticisme i segles d'història dels camins pels quals discorre”.

I és que l'expectació per aquest acte de sorteig per a conéixer els 1.500 corredors de la MiM i els 600 de la CSP ha estat màxima entre els 5.571 esportistes procedents de 60 països que han formalitzat la seua preinscripció per a intentar disputar-les. Que a més en el seu vinté aniversari la Penyagolosa Trails aculla el Mundial de Trail multiplicarà el seu impacte a la província.

“Amb el Mundial de Trail la província de Castelló generarà el major impacte esportiu, mediàtic i econòmic de l'any, com aconseguim abans portant la Volta a Espanya o el Campionat d'Espanya d'Atletisme. Aquesta és l'aposta del Govern provincial per a la terra que aspira a ser el millor escenari esportiu de la Mediterrània, i ens sentim orgullosos del que estem aconseguint junts”, ha assenyalat el president.

El director de la Penyagolosa Trails, Tico Cervera ha insistit en el fet que “avui donem el tret d'eixida a una nova edició de Penyagolosa Trails HG, que per a nosaltres serà molt especial, ja que la MiM compleix 20 anys i estem davant la històrica oportunitat d'organitzar el Campionat del Món de Trail”. A més, ha afegit que “l'acte d'avhui volíem que també fora un homenatge a tots els participants de la MiM i CSP i a tot el suport del públic de la província de Castelló, que al llarg d'aquestos vint anys ha escrit amb el seu esforç i afició la història del Penyagolosa Trails”.

Un emotiu acte carregat de simbolisme i reconeixement

L'acte l'ha presentat Oriana Brunori, i en ell ha entrevistat representants del voluntariat de la carrera, del dispositiu de seguretat i d'històrics de la carrera. A més, s'ha presentat la camiseta del Campionat del Món de Trail, que destaca per representar el cartell d'enguany, amb protagonisme per a una fotografia històrica del Penyagolosa.

Cal tindre en compte que de forma prèvia al sorteig ha tingut lloc la reunió del Comité d'Honor de la Penyagolosa Trails en el Saló de Comissions de la Diputació. En aquest organisme estan representats els ajuntaments pels quals transcorre l'esdeveniment (Castelló, Borriol, Vilafamés, les Useres, Llucena, Atzeneta, Xodos, Culla, Benafigos, Vistabella del Maestrat i Villahermosa), així com representants de la Diputació de Castelló i el Club Marató i Mitja.

Expectació entre aficionats de tot el món

Cal recordar que Penyagolosa Trails ha superat tots els registres històrics de preinscripcions per a participar en les proves MiM i CSP, amb un total de 5571 sol·licituds, de 60 nacionalitats i 48 països distints. El creixement i internacionalització de la carrera es veu clarament en aquestes dades.

I és que la limitació de 2.100 places per a les carreres es deu a qüestions mediambientals de respecte i atenció al Parc Natural del Penyagolosa. Precisament l'atenció de l'entorn és quelcom intrínsec al plantejament d'aquesta competició i ha merescut reconeixements europeus per això. L'organització és especialment cuidadosa amb el patrimoni natural de la zona, tant en el traçat de la prova, la distribució d'avituallament, com en el reciclatge de residus i neteja.