Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

La Diputació cuida i divulga el patrimoni provincial

La Diputació cuida i divulga el patrimoni provincial

18 de novembre. La Diputació de Castelló potenciarà en 2018 “els múltiples recursos” que ofereix la província pel “seu atractiu singular”. Per a això, tal com ha destacat el vicepresident primer i diputat de Cultura, Vicent Sales, els comptes provincials del pròxim exercici contemplen una “ambiciosa inversió de fins a 9,4 milions d'euros per a la divulgació del patrimoni”:

“Castelló és una terra única, amb tradicions i història que posen a disposició dels 135 municipis una font inacabable de riquesa i oportunitats. Per això, des del Govern provincial ens hem compromés amb elles, per a defendre-les, valorar-les i, entre tots i totes, reforçar el sentiment d'orgull que genera aquesta província a qui l'habita”, ha defés Sales després de reunir-se amb el diputat de Medi Natural, Toni Cases.

Per a això, i des de la necessària transversalitat que “exigeix que tots sumem a l'hora de posar en valor Castelló i els seus pobles”, des de l'Administració provincial es donarà continuïtat a la política de recuperació i divulgació del patrimoni cultural, històric, paisatgístic i immaterial implantada per Moliner a través de tres grans eixos d'inversió “dissenyats per a defendre i traure el “millor d'aquesta terra d'oportunitats”.

I fer-ho per a “convertir el patrimoni en un verdader aliat dels nostres municipis, amb especial atenció a l'interior de la província”. En aquest sentit, Sales ha destacat que aquesta inversió, igual que tot el pressupost confeccionat, té “com a principal objectiu igualar les oportunitats a tota la província i unir esforços a través de la campanya Repoblem per a consolidar la població a tots els nostres municipis”.

6,4 milions per a patrimoni i restauració

No en va, tal com ha ressenyat el vicepresident de Cultura, “el nostre patrimoni va més enllà del seu vessant cultural. És un verdader recurs turístic, un dinamitzador del territori i un motor de desenvolupament econòmic i laboral que és inherent a tota la província i va lligat a totes les àrees de treball d'aquest Govern provincial”.

És per això que des de la Diputació s'han pressupostat per al curs venidor fins a 6,4 milions d'euros per al manteniment, restauració i la promoció del patrimoni cultural de la província. D'aquesta manera, es reforcen els serveis provincials de Restauració, Arqueologia i de Patrimoni Històric per a reafirmar que el nostre patrimoni, “a més d'arrelar-nos a la nostra terra i mostrar-nos la nostra identitat, ofereix als nostres pobles, sobretot els més menuts, un important generador de riquesa i un reclam turístic de primer nivell que mereix ser dimensionat”.

De fet, tal com ha ressenyat Sales, “prenen especial rellevància les actuacions en edificis històrics emblemàtics de la nostra cultura als nostres municipis, com és el cas del Palau Comtes d'Ariza de Betxí, el de SanJoans de Cinctorres o el Castell de Peníscola”.

2,2 milions d'euros per a promocionar la nostra cultura

Com ho és també la cultura i les seues innumerables expressions al llarg de tota la província. Perquè “la cultura és l'ànima del poble” i per això la Diputació ha consignat 2,2 milions d'euros per a continuar vertebrant culturalment els municipis de la província i impulsar a tots els racons de Castelló una infinitat d'iniciatives en l'àmbit de la difusió cultural.

Apostant pel talent provincial i convertint la província en un gran escenari cultural a l'aire lliure en què tenen cabuda totes les expressions artístiques. “La Diputació estarà sempre al costat de totes les associacions, col·lectius i municipis que treballen per fer de la cultura un atractiu més d'aquesta província i un mitjà de dinamització econòmica i generació d'ocupació”, ha argumentat Sales.

I fent-ho fomentant la cultura en totes les seues dimensions. A través de nombroses campanyes com la d'Impuls a la Cultura Tradicional, les exposicions que periòdicament veuen la llum en l'Espai Cultural Obert de Les Aules, les Trobades de bandes de Música, educands o el suport a accions més ambicioses com la Fira Marte que “en tan sols quatre anys s'ha fet amb un merescut espai en el calendari artístic nacional i internacional”.

Prop d'un milió d'euros per a recuperar el patrimoni paisatgístic

A més, també com a part d'aquest bloc pressupostari pel que fa al medi natural, el vicepresident provincial ha destacat que “l'entorn natural és un tresor que té aquesta província i com a tal hem de potenciar-ho. “Per a això, -ha afegit Sales- invertirem 800.000 d'euros per a emprendre totes les polítiques i accions que permeten preservar i revalorar el nostre medi natural”.

Amb aquest objectiu, es realitzarà un esforç inversor per a millorar ambientalment els espais degradats, reforçar els plans locals de prevenció d'incendis, subvencionar accions per a millorar la gestió forestal i, “en definitiva, millorar el medi natural i potenciar-lo com un element d'orgull provincial i un recurs per al creixement i desenvolupament dels nostres municipis”.