La Diputació crea amb el Centre d'Interpretació de la Torre Sant Vicent de Benicàssim

La Diputació crea amb el Centre d'Interpretació de la Torre Sant Vicent de Benicàssim
30 de Novembre de 2018

La Diputació incorpora el nou Centre d'Interpretació de la Torre de Sant Vicent de Benicàssim com nou producte turístic d'acord amb el seu impuls al turisme d'experiències a la província.

30 de novembre. La Diputació incorpora el nou Centre d'Interpretació de la Torre de Sant Vicent de Benicàssim com nou producte turístic d'acord amb el seu impuls al turisme d'experiències a la província. El president de la Diputació, Javier Moliner, ha inaugurat aquest matí junt amb l'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, aquest nou producte turístic, un dels 28 que el Govern provincial ha creat amb la seua inversió de 1,7 milions d'euros a Inversions Turístiques Financerament Sostenibles. Amb això, el Govern provincial enriqueix el catàleg del turisme d'experiències que impulsa a tot el territori per tal de generar noves oportunitats als pobles a través de l'atenció, recuperació i posada en valor de recursos patrimonials naturals i culturals.

El president Moliner ha assegurat que “avui veiem recuperada una bona part del patrimoni de Benicàssim, una bona part de tant i bo que s'ha escrit sobre aquesta genial localització i que ha passat tot això rodejant aquest emblemàtic edifici. El segle XVI va ser el de les grans batalles en la mar, i com a prova del molt desitjada que va ser la nostra terra tenim el testimoni de 17 torres sentinelles a la nostra província, que començant des d'ací cap a al nord fins a Peníscola, intentaven protegir el nostre territori dels atacs de pirates i corsaris”.

En aqueix sentit, Moliner ha subratllat que “avui defenem també el nostre territori i ho fem procurant-li oportunitats per al futur. Crec que l'aposta del Govern municipal per convertir aquesta torre, que sempre ha estat epicentre de tant i bo que ha ocorregut a Benicàssim, en un cor d'oportunitats és un encert, sent avui un dia de satisfacció per als benissencs i per a tot Castelló. Aquesta província única suma un nou valor turístic per a una destinació més competitiva i per a mostrar a les noves generacions parteix del llegat dels nostres avantpassats i avantpassades. D'aquelles persones que es van deixar la pell per defendre la nostra terra i deixar-nos un futur millor”.

Així, el nou Centre d'Interpretació de la Torre Sant Vicent de Benicàssim posa a disposició de les visites unes instal·lacions en què conéixer els orígens d'aquest enclavament de gran valor patrimonial, incorporant un important actiu a la dinamització turística de Benicàssim com un dels municipis més visitats de la nostra província. La Diputació ha sufragat el 100% de les obres amb una inversió de 68.710 euros.

Els millors projectes turístics en vuit línies d'actuació

Cal assenyalar que aquesta línia de subvencions de la Diputació persegueix impulsar els millors projectes turístics en vuit línies d'actuació: creació de producte turístic; gestió del patrimoni; obres per a la prehomologació de sendes municipals; obres per a la realització, millora i senyalització de carrils bici; obres per a la realització, millora i senyalització de centres de bicicleta d'alta muntanya BTT i itineraris municipals; condicionament d'accessos i entorns al voltant de monuments declarats BIC, paratges naturals, arbre monumental, conjunt historicoartístic o béns de rellevància local; obres per a la realització, millora d'accessos i senyalització de recintes de festivals de música i senyalització indicativa i/o direccional dels recursos turístics del municipi.

L'Administració que més inverteix en el turisme de Castelló

Cal tindre en compte que el Govern provincial suma aquest capítol inversor als 5,1 milions ja previstos en el seu pressupost anual i es confirma amb això com l'Administració que més inverteix en el turisme de Castelló amb 6,8 milions d'euros.

“Es tracta d'una nova inversió del Govern provincial pel municipalisme, per millorar la competitivitat turística i per les oportunitats de futur. Perquè aquesta terra no pot créixer amb taxes, sinó amb inversions que ens ajuden a estar més preparats per a generar major riquesa”, ha explicat el president, qui ha subratllat que “es tracta d'impulsar la màxima competitivitat del sector transformant els nostres recursos en productes turístics”.

Nota: A continuació us detallem els municipis i projectes realitzats a través d'aquesta línia d'ajudes (inversions financerament sostenibles) d'1,7 milions d'euros de la Diputació: Cinctorres (via ferrara en la roca parada de Cinctorres); Torreblanca (projecte de creació de camper prat i ecojardins de l'Espai Natura); Benicàssim (centre d'interpretació Torre Sant Vicent); Morella (condicionament de les masmorres i presons de Justícia de Morella); Culla (creació de producte turístic Paratge la Lloma); Tírig (Centre BTT Maestrat); El Toro (CIT de la Trufa 18.0); Navajas (Rehabilitació edifici per a la seua adequació com a oficina d'informació turística i Centre d'Interpretació Salt de la Nóvia); Torrechiva (creació d'una vivenda turística); Viver (posada en valor del parc de la Forest com a recurs turístic de la població), Llucena (centre d'interpretació i promoció turística de la Ruta dels Molins); Geldo (rehabilitació del Castell-Palau dels Comtes de Medinaceli); Sot de Ferrer (centre d'informació i promoció turística de l'aigua); Vilafranca (centre d'interpretació de recursos turístics de Vilafranca); Soneja (centre d'informació i promoció turística de Soneja i l'Algeps); Catí (centre d'interpretació Aigua de l'Avellà); Cabanes (consolidació de la Torre de la Sal, Prat de Cabanes); la Torre d´en Besora (Centre d'Interpretació Turística); Benassal (condicionament de l'accés i entorn del Paratge Natural del Rivet); Alcalà de Xivert (ruta turística L'Herència del Tremp); Vilanova d´Alcolea (restauració paisatgística del riu Vilanova i del seu patrimoni hidràulic associat); Montán (centre enològic i de tradicions populars a Montán); Peníscola (senyalística nucli antic turisme familiar); Xilxes (Ruta dels Sentits), Albocàsser (adequació del camí i senda d'accés a la Valltorta); Almenara (implantació de senyalitzacions indicatives direccionals de recursos turístics d'Almenara) i Torás (senyalització indicativa i/o direccional dels recursos turístics del municipi).