La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

La Diputació alça la veu contra l'assetjament escolar

La Diputació alça la veu contra l'assetjament escolar
2 de Maig de 2018

La Diputació de Castelló i el projecte audiovisual 'Res Serà Igual' creat pel castellonenc Víctor Antolí han convertit aquest matí el centre de Castelló en el punt de suport més gran contra l'assetjament escolar.

2 de maig.La Diputació de Castelló i el projecte audiovisual 'Res Serà Igual' creat pel castellonenc Víctor Antolí han convertit aquest matí el centre de Castelló en el punt de suport més gran contra l'assetjament escolar. Més de mil estudiants de 12 instituts de la província han participat en l'acte de compromís contra aquesta xacra social que ha tornat a posar de manifest el lideratge del Govern provincial en aquest tema mostrant la seua preocupació i compromís per eradicar aquests comportaments de les aules de Castelló.

El president de la Diputació, Javier Moliner, s'ha sumat a la concentració i ha destacat que “hem de continuar fent l'impossible per educar, conscienciar i actuar perquè aquest alifac del segle XXI acabe com més prompte millor en les nostres aules. No ens conformarem mentres hi haja un sol cas a la província, i demanem tothom que sigueu els nostres ulls i oïdes en les aules. Mirar cap a un altre costat no és una opció, i amb xicotets gestos, amb una crida, es pot salvar una vida”.

Cal tindre en compte que aquest gran acte ha començat ja aquest matí en les aules d'instituts de tota la província i que acabarà en la plaça de les Aules enfront del Palau Provincial de la Diputació. Amb l'objectiu d'acostar aquesta problemàtica a l'alumnat es visionarà el vídeo #Ypunto, on s'inclou una possible solució per a detectar i frenar l'assetjament escolar.

“Vosaltressou els protagonistes i els que heu d'aconseguir que l'assetjament no tinga cap espai en cap col·legi ni institut de la província”, ha indicat el president. 

Després del visionat de la tv movie, s'ha propiciat la reflexió amb tot l'alumnat en l'aula sobre a qui donarien el seu punt de suport i escriuran de forma anònima el perquè en un adhesiu circular que han portat amb ells i han plasmat en una gran lona adequada a l'efecte amb centenars de missatges de suport i motius pels quals rebutjar l'assetjament escolar. 

Recurs útil per a la comunitat educativa

Cal assenyalar que després de presentar-la davant centenars de joves de la província, aquesta tv movie 'made in Castelló' està rebent una excel·lent acollida entre la comunitat educativa de la província i ja són molts els centres que han realitzat una sessió especial de visionat entre el seu alumnat.

Avui han participat els instituts de Penyeta Roja, la Magdalena, la Plana, Ramiro Izquierdo, Sos Baynat, Penyagolosa, Caminàs, Carmelites, Vicent Castell, San Cristóbal, Ribalta i Botànic (la Vall d'Uixó).

La música com a eina

L'acte de compromís contra l'assetjament escolar impulsat per la Diputació i 'Res Serà Igual' ha tornat a tindre la música com a protagonista i recurs per a expressar la renúncia social a l'assetjament escolar. Així, els artistes castellonencs Zeta, Quesito Raig, Kaizen i Ramsii han participat en una trobada Freestyle de rapers que també ha comptat amb la participació d'estudiants dels instituts. L'objectiu: mostrar aquesta renúncia social a l'assetjament escolar a través de les lletres de les seues cançons.