La Diputació activa el Projecte Llum per a fills de víctimes de violència de gènere

La Diputació activa el Projecte Llum per a fills de víctimes de violència de gènere
30 de Novembre de 2017

La diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz ha anunciat l'activació de l'innovador Projecte Llum que garantirà, en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana, i a tots els municipis de la província la prestació d'atenció psicològica d'urgència a les víctimes secundàries de la violència de gènere, majoritàriament fills i filles menors d'edat.

30 de novembre. La diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz ha anunciat l'activació de l'innovador Projecte Llum que garantirà, en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana, i a tots els municipis de la província la prestació d'atenció psicològica d'urgència a les víctimes secundàries de la violència de gènere, majoritàriament fills i filles menors d'edat.

“El Projecte Llum és un projecte innovador, un servei que no es presta pràcticament a cap altra zona espanyola i que naix amb la vocació d'atendre totes les víctimes secundàries de la violència de gènere, sobretot a xiquets i xiquetes que pateixen en primera persona una situació de maltractament entre els seus progenitors, en la majoria dels casos cap a sa mare”, ha explicat la diputada.

I és que des de primera hora del matí són prop de 200 psicòlegs de la província els que estan participant en aquesta jornada al Palau Provincial, una trobada organitzada en col·laboració amb el col·legi professional i com a part d'aquest projecte conjunt. “Són unes jornades fructíferes que obrin la porta a una col·laboració futura que sí que farà que puguem actuar d'una manera directa en uns casos absolutament desagradables i que esperem que acaben desapareixent. Però, per desgràcia, si es dóna algun cas a la província de Castelló la Diputació de Castelló garantirà que aquestes víctimes siguen ateses per psicòlegs en el mateix moment en què apareguen els cossos i forces de seguretat de l'Estat”.

Compromís contra la violència de gènere

Amb el manteniment d'aquesta innovadora iniciativa, el Govern provincial dóna un pas més en el seu treball per coordinar tots els recursos disponibles a la província i unir les sensibilitats de tots els agents implicats per a garantir la millor resposta i actuació dóna un pas més en la lluita contra la violència de gènere, en la prevenció però també en l'assistència donant cobertura a tots els municipis de la província.

Cal assenyalar que aquest servei està considerat com a servei d'urgències 24 hores, realitzant la intervenció in situ. La Diputació s'ha fet càrrec de la formació especialitzada dels professionals que atendran les víctimes secundàries i de finançar el cost d'aquest servei que no està actiu en pràcticament cap altra zona d'Espanya.