Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Junts pel benestar dels castellonencs

Junts pel benestar dels castellonencs

10 de gener. La Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana establiran una comissió de treball per a millorar la viabilitat, idoneïtat i eficiència dels serveis socials que presten als 135 municipis de la província. L'objectiu és especialment important tant per als pobles més xicotets de l'interior, així com també per a millorar la col·laboració en l'atenció als menors en el complex de Penyeta Roja.

“Més enllà de les competències de cada institució, tenim el repte de buscar solucions al que la societat ens demana per a continuar fent de Castelló una terra d'oportunitats que no deixe ningú en el camí”, ha anunciat el president del Govern provincial, Javier Moliner, després de la reunió que ha mantingut amb la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra. Amb aquest objectiu, Oltra ha acceptat la proposta de Moliner de crear un equip de treball integrat per membres d'ambdues administracions “perquè només es poden solucionar els problemes de les persones des del consens”, ha explicat el president de la Diputació.

Durant la trobada, el president del Govern provincial ha reafirmat el compromís de col·laborar “ja que la nostra responsabilitat és destinar els recursos de la manera més eficient possible per a no deixar-nos cap persona pel camí”. Per això es crearà la taula de coordinació política i tècnica “com un fòrum d'interlocució permanent”.

La vicepresidenta Oltra ha explicat que la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives que dirigeix està ultimant un mapa de necessitats a la província i en funció de les prioritats es col·laborarà en les infraestructures socials més necessàries.

En aquest sentit, tant Moliner com Oltra han coincidit en que una part important d'aquest treball d'optimització dels serveis socials ha de tindre en compte la discriminació positiva cap als pobles de l'interior de la província. El president de la Diputació ha incidit en que “la despoblació és una de les nostres principals preocupacions i, per això, consolidar la població a l'interior és una qüestió estructural per al Govern provincial”.

“Aquesta és una província única per la seua dualitat de costa i interior i és imprescindible que continuem apostant de forma clara i decidida per implementar totes les accions estratègiques que ens permeten dinamitzar l'interior, multiplicar les oportunitats laborals i socials del veïnat que resideix a pobles de l'interior i mantindre viva així l'essència i l'excels patrimoni d'aquesta província i els seus 135 municipis”, ha detallat el president provincial.

Millor finançament de Penyeta Roja per a ajudar els menors

De la mateixa manera, el president provincial ha sol·licitat major implicació de la Generalitat en Penyeta Roja ja que, com ha explicat Moliner, “tenen un desfasament de dos milions d'euros en el centre d'acollida. Col·laborarem per a fer encara més eficient l'atenció als menors amb el compromís de la Generalitat i així la Diputació podrà destinar més recursos a altres serveis socials i ajudar també els ajuntaments a ser més útils en l'atenció que presten al seu veïnat més desfavorit”.

Cal tindre en compte que el Centre d'Acollida de Menors de Penyeta Roja l'està assumint íntegrament la Diputació de Castelló en aquestos moments, amb un pressupost de 1.942.4723,76 euros, a pesar que la competència és de la Generalitat. A més, també s'atén els menors en el Centre d'Educació Especial, que té un cost de 2.348.457,19 euros, dels que la Diputació aporta el 55,06%.

Prop de 8 milions d'inversió provincial en Acció Social

Amb aquest objectiu, sense anar més lluny la Diputació invertirà enguany 7,8 milions d'euros de recursos propis en serveis fonamentals, com ha precisat el mateix Javier Moliner, amb quasi tres milions d'euros destinats a emprendre iniciatives socials per a ajudar les persones, especialment les que estan en risc d'exclusió social.

Així, Moliner ha ressaltat la necessitat de “en el si d'aquest nou espai de treball delimitar l'escenari i tindre clar que si Generalitat es bolca en les necessitats de la gent de Castelló sempre tindrà en la Diputació el seu millor aliat”.